1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Ανδρέα Πυλαρινό (01.07.2016)

1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας

με τον Ανδρέα Πυλαρινό

 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η "Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών" διοργανώνει μαζί με το "ΩΔΕΙΟ ΑΛΦΑ" και την Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών "ΠΑΤΡΕΥΣ", Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας την Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, με τον διακεκριμένο Μαέστρο - Μουσικό - Καθηγητή και Σολίστ κ. Ανδρέα Πυλαρινό. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συναυλιών "Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης" στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και έχει στόχο να προσφέρει στους σπουδαστές που θα το παρακολουθήσουν, υψηλές μουσικές γνώσεις και τεχνική κατάρτιση.

Ώρες πραγματοποίησης σεμιναρίου και τις τρείς ημέρες:

10.00-12:00  Ασκήσεις τεχνικής

16:30-20:30  Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας "Πατρεύς"

 

Ο Ανδρέας Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα από οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βοστόνη, διεύθυνση ορχήστρας, σύνθεση, τρομπόνι, πιάνο και κλασικό τραγούδι. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής στο Γκρατς της Αυστρίας, όπου πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στη διεύθυνση ορχήστρας.

Τα επόμενα χρόνια διευθύνει επανειλημμένα όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, Εθνική Λυρική Σκηνή και Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με τις γνωστές επιτυχημένες συναυλίες των τελευταίων ετών. Επίσης έχει διευθύνει, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις ορχήστρες των Cleveland, Cincinnati, Boston και Detroit. Στην Ευρώπη έχει διευθύνει στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Ρουμανία. Στη Ρωσία έχει διευθύνει στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και την Τασκένδη. Έχει διευθύνει επίσης και στην Αφρική, στην Πραιτόρια.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Πειραιά για 3 χρόνια και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Αττικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Διδάσκει διεύθυνση Ορχήστρας, διεύθυνση Μπάντας, διεύθυνση Χορωδίας στο Ωδείο ΑΛΦΑ.

 

Δικαίωμα συμμετοχής.

Ενεργά μέλη:  50 ευρώ

Ακροατές:  30 ευρώ

 

Δελτίο συμμετοχής.

Το Δελτίο Συμμετοχής στο 1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας θα το βρείτε εδώ (σε μορή αρχείου *.pdf) και εδώ σε (μορφή αρχείου *.doc).

Μπορείτε να το κατεβέσετε, να το συμπληρώσετε και να το στείλετε στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, θα πρέπει να καταθέσετε το δικαίωμα συμμετοχής στο λογαριασμό που διατηρεί η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών στην ALPHA BANK, με IBAN: GR48 0140 6530 6530 0200 2004 341. Στην κατάθεση που θα κάνετε, μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας, ώστε να ξέρουμε ποιός έχει κάνει την κατάθεση.

 

Ύλη για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο.

(Για να κατεβάσετε τις παρτιτούρες πατήστε πάνω στο έργο που θέλετε.)

 

Υποχρεωτικά έργα:

L.v. Beethoven - Συμφωνία Νο1 σε Ντο μείζονα, Op.21 (1ο μέρος)

L.v. Beethoven - Συμφωνία Νο1 σε Ντο μείζονα, Op.21 (2ο μέρος)

L.v. Beethoven - Συμφωνία Νο5 σε Ντο ελάσσονα, Op.67 (1ο μέρος)

Προαιρετικά έργα:

G. Rossini - "Ο κουρέας της Σεβίλλης" ("Il barbiere di Siviglia")

L.v. Beethoven - Συμφωνία Νο3 σε Μι ύφεση μείζονα, Op.55 (2ο μέρος)

L.v. Beethoven - "Egmont", Op.84 (Εισαγωγή)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα, τηλ: 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates