Ρεσιτάλ φλάουτου της Μαρίας Αντωνέλας Βασιλάκη (28.03.2023)

PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ φλάουτου

της Μαρίας Αντωνέλας Βασιλάκη

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023,  ώρα 8.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ώρα 8.30μ.μ. η Μαρία Αντωνέλα Βασιλάκη θα δώσει Ρεσιτάλ Φλάουτου στο πλαίσιο συναυλιών του 25ου PODIUM Νέων Καλλιτεχνών. Η νεαρή σολίστ θα ερμηνεύσει έργα των: J.S. Bach, C.P.E. Bach, A. Honneger και O. Taktakishvili.

Η Μαρία Αντωνέλα Βασιλάκη γεννήθηκε το 2002 στην Κέρκυρα και είναι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Οι μουσικές της σπουδές ξεκίνησαν στα 5 έτη της με την παρότρυνση του πατέρα της που ήταν τότε καθηγητής κλαρίνου στη Φιλαρμονική της περιοχής της, θέση την οποία διατηρεί ακόμα και σήμερα.

Το 2007 γράφτηκε στην Φιλαρμονική Σιναράδων της Κέρκυρας, όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα με την Tatiana Giylaci. Το 2010 σε ηλικία 7 ετών έγινε ενεργό μέλος στην μπάντα της Φιλαρμονικής και βγήκε στην πρώτη της υπηρεσία. Το 2017 γράφτηκε στο Ωδείο Κέρκυρας όπου με κατατακτήριες εξετάσεις το 2018 μπήκε στην δεύτερη ανωτέρα. Στο διάστημα αυτό έκανε 3 εθελοντικά ρεσιτάλ στο Saffron Lodge-Housing Care στο Saffron Walden της Αγγλίας, έπαιξε σε υπηρεσίες και συναυλίες με τη Φιλαρμονική Καποδίστριας αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2022 εργάστηκε στο Atlantica Golden Beach Hotel στην Πάφο της Κύπρου όπου και έκανε ρεσιτάλ. Την ίδια χρονιά συνέχισε τις σπουδές της στο φλάουτο με την Ράνια Καββαδία στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών όπου προετοιμάζεται για τις διπλωματικές της εξετάσεις. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την Έλλη-Μαρία Γεωργιάδου και με τον Θεόδωρο Μαυρομμάτη.

Η μουσική είναι κάτι που αγαπάει, την γεμίζει και της προκαλεί μεγάλη χαρά. Αγαπημένοι συνοδοιπόροι της και εμπνευστές της όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής της με τη μουσική είναι ο πατέρας της Στυλιανός Βασιλάκης, οι καθηγήτριές της αλλά και ο τέως αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σιναράδων, Δημήτρης Παπικινός.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ρεσιτάλ:

1. J.S. Bach   Sonate g moll, BWV1020
                     Allegro, Adagio, Allegro

2. C.P.E. Bach   Concerto in d moll
                        Allegro, Un Poco Andante, Allegro Molto

3. A. Honneger   Danse de la Chèvre

4. O. Taktakishvili   Sonate for Flute
                              Allegro Cantabile, Aria, Allegro Scherzando  

Στο πιάνο συνοδεύει η Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου

Το Ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Πατρών, με ελεύθερη είσοδο. για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φερραίου 7, στο τηλέφωνο 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates