Ρεσιτάλ κιθάρας της Κ. Νικολακοπούλου (07-03-2018)

PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ Κιθάρας

της Κωνσταντίνας Νικολακοπούλου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018,  ώρα 8.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας στα πλαίσια του θεσμού PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, που διοργανώνει για 20 συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Η Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου θα ερμηνεύσει έργα των: L. de Narvaez, J.S. Bach, A. Barrios, I. Albeniz και R. Dyens.

 

Η Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2002. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στην Πάτρα με καθηγήτριες τις Δ. Κριμπά, Φ. Καρυστινού, Δ. Ζουρνατζή. Από το 2014 συνεχίζει τα μαθήματα της με καθηγητή τον Ανδρόνικο Καραμπέρη, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σπουδάστρια της Ανωτέρας τάξης της σχολής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Παράλληλα με την κιθάρα σπουδάζει τα υποχρεωτικά θεωρητικά με καθηγήτρια την Βασιλική Φιλιππαίου.

Για σειρά ετών έχει λάβει μέρος, σαν ενεργό μέλος, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Ε. Ασημακόπουλου - Λ.Ζώη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πάτρα ενώ για τρείς συνεχόμενες χρονιές έχει αποσπάσει το τρίτο βραβείο, στην β΄ κατηγορία του αντίστοιχου διαγωνισμού του Φεστιβάλ (2015, 2016, 2017).

Έχει εμφανιστεί είτε σαν σόλο, είτε σαν μέλος ορχηστρών και συνόλων, σε συναυλίες και παραστάσεις σε διάφορους συναυλιακούς χόρους και θέατρα όπως Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας, Θέατρο Επίκεντρο.

Είναι μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καστριτσίου ενώ παράλληλα με τη μουσική, ασχολείται επίσης με την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς  λογοτεχνίας, ποίησης και ρητορικής αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates