Συναυλία με το μουσικό σύνολο "ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΟΙ" (10-02-2018)

“PODIUM Νέων Καλλιτεχνών”

 “ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΟΙ"

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 8.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη


Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών ανοίγει τις συναυλίες του 20ου “PODIUM Νέων Καλλιτεχνών”, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 8.30μ.μ., με το μουσικό σύνολο “ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΟΙ”.

"ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΟΙ” είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη και κιθαριστή Γιώργο Παπαδόπουλο το 2012 με αφορμή την έκδοση του δίσκου Dream Paths (Ονειρόδρομοι) από την Fm Records καθώς και του ομώνυμου μουσικού βιβλίου από τις εκδόσεις Cambia, έχοντας σαν στόχο να παρουσιάζεται ζωντανά το συνθετικό έργο Ονειρόδρομοι καθώς και συνθέσεις από άλλους δίσκους του.

Το Μουσικό σχήμα απαρτίζεται από 3 βασικούς Πατρινούς Μουσικούς και συγκεκριμένα από τους: Γιώργο Παπαδόπουλο στην κιθάρα, Κατερίνα Σουρμελή στο φλάουτο και Γεωργία Βώσου στο πιάνο.

Το πρόγραμμα τους αυτή την περίοδο είναι διάρκειας διάρκειας 60 περίπου λεπτών, και περιλαμβάνει μουσική Δωματίου του Γιώργου Παπαδόπουλου από τους ορχηστρικούς δίσκους του Ονειρόδρομοι, και Χρώματα. Πρόκειται για συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου που έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης καθώς και σε Διαγωνισμούς - Φεστιβάλ Τραγουδιού όπως τα Nostalgia, Blue night, Dream Paths, A stroll at The lake, Colours, Pre Baroque, Forest Games και άλλα.

Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες με συνθέσεις του σε σημαντικούς χώρους, με επιτυχία όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών 2013-2014, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής και Φεστιβάλ κιθάρας Αμφίκαιας και το φεστιβάλ κιθάρας Ιονίων Νήσων που Διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών το 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, και συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου το 2017στις βραδιές κλασικής μουσικής της Ε.Η.Μ. στα Ιωάννινα το 2017, Ιανός (Αθήνα), Δημοτικό Θέατρο Σερρών, στο Υπαίθριο Δημοτικό  Θέατρο Κοζάνης, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης Αθήνα, Δημοτικό θέατρο Πατρών, Θέατρο Αγορά και Θέατρο Επίκεντρο Πατρών, Πολύεδρο Πατρών Φεστιβάλ Αμοργού 2016 Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας, Θέατρο παλιού μεταξουργίου στο Βόλο και πολλές άλλες. Η μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες, είναι ατμοσφαιρική, νοσταλγική, έχει κινηματογραφικό χαραχτήρα, καθώς και στοιχεία Ethnic και μινιμαλισμού. Η μουσική γραφή του κερδίζει την αγάπη του ευρύτερου κοινού, και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις.

Ο συνδυασμός του ηχοχρώματος της κιθάρας, με το πιάνο και το φλάουτο δίνει προσωπικό στυλ, είναι ξεχωριστός και δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας και ηρεμίας, ταξιδεύοντας τον ακροατή μια μουσική με έντονα συναισθήματα και συγκίνηση. Μπορείτε να ακούσετε την μουσική αυτή που παίζουν σε συναυλίες η από τα Albums στην παρακάτω, Playlist. Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική αυτή στην playlist η κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Youtube τη λέξη Ονειρόδρομοι.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής”, Ρήγα Φεραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates