Ρεσιτάλ πιάνου της Μαριλένας Σουρή (16-05-2019)

Μουσικός Μάϊος 2019

 Ρεσιτάλ πιάνου

της Μαριλένας Σουρή

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019,  9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 22ου Μουσικού Μαΐου, η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου με την Μαριλένα Σουρή. Θα ερμηνεύσει έργα των S. Rachmaninoff, L.v. Beethoven, J.S. Bach, Γ. Κωνσταντινίδη, A. Scriabin. F. Chopin, C.V. Alkan. Το ρεσιτάλ γίνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

 

Μαριλένα Σουρή

Γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Συνέχισε τις σπουδές της με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λειμονή, με την οποία απέκτησε το Δίπλωμα πιάνου το 2013 με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο (Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου), καθώς και Diplôme Superieur από τη Schola Cantorum de Paris (2014).

Έχει συμμετάσχει στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς “Luigi Denza’’ (Castellamare di Stabbia, Ιταλία, 2013) όπου απέσπασε Α’ Παγκόσμιο Βραβείο και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) απ’ όπου απέσπασε το Α’ Πανελλήνιο βραβείο (2009, 2010) και το Β΄ Πανελλήνιο βραβείο (2008). Το 2018 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο “Μυκονίου” της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστες πιάνου όπως: Konstantin Ganev και Julia Ganeva, Lilia Boyadjieva, Aquilles Delle Vigne, France Clidat, Igor Petrin, Ian Jones κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών (Primavera Pianistica - Βέλγιο 2011, Διεθνής Ακαδημία Πόρου 2009-2014). Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ, καθώς και εμφανίσεις με ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, κ.λπ. Τον Ιούνιο του 2013 έδωσε ρεσιτάλ στη Ρωσία (αίθουσα Shuvalov της Ακαδημίας Gnessin, αίθουσα Na Kislovke του Tchaikovsky Music School και Μουσείο Scriabin).

Έχει συμπράξει τρεις φορές κατόπιν ακρόασης με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη στο πλαίσιο της Διεθνούς θερινής ακαδημίας Πόρου. Το 2014 ηχογράφησε για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Είναι μέλος του Trio Collinus (μαζί με τις Sarah Vandemoortele και Sandra Pereira), έχοντας δώσει συναυλίες σε Ελλάδα (Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2018), Βέλγιο και Πορτογαλία.

Έχει υπάρξει μέλος της Ορχήστρας Πανεπιστημίου Πατρών από το 2007, καθώς και συνοδός του γυναικείου φωνητικού συνόλου ΑΝΤΗΧΩ. Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε ως συνοδός στο εργαστήριο λυρικού θεάτρου με θέμα το έργο “Οι γάμοι του Φίγκαρο” του W.A. Mozart που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με τις Όπερες Των Ζητιάνων, με τους Χαράλαμπο Γωγιό και Αλέξανδρο Ευκλείδη, καθώς και ως μέλος της ορχήστρας στην παρουσίαση του έργου στο Δημοτικού Θέατρο Απόλλων. Ακόμη, υπήρξε βοηθός μαέστρου στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη “Η κόρη της καταιγίδος” (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Όπερες Των Ζητιάνων, Δεκέμβρης 2013) και “Σατανερί” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Όπερες Των Ζητιάνων, 2014). Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-2015, υπήρξε υπεύθυνη μουσικής προετοιμασίας, καθώς και μέλος της ορχήστρας επί σκηνής, στην όπερα του Θοδωρή Αμπαζή “Η Βασίλισσα του χιονιού” (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση).

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου και συνοδείας baroque (basso continuo) με καθηγητή το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (Δημοτικό Ωδείο Πατρών). Ως τσεμπαλίστα, έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Το 2011 έγινε δεκτή ως μέλος της νεοσύστατης Camerata Junior υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση, με την οποία συμμετείχε σε συναυλία το Μάιο του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τσέμπαλου και συνοδείας, καθώς και σε συναυλίες, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου (Μουσικό Χωριό 2009 και 2010).

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεχίζει τις σπουδές τις στο Luca Arts - Lemmensinstituut (Leuven, Βέλγιο) με καθηγητή τον Alan Weiss. Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates