Ρεσιτάλ του Αργυρόπουλου Αντώνη στην Tuba (15-01-2011)

 Ρεσιτάλ του Αντώνη Αργυρόπουλου στην Tuba

 

Στις 15 Ιανουαρίου 2011, στις 8.30 μ.μ. ο Αντώνης Αργυρόπουλος θα δώσει ρεσιτάλ Tuba στα πλαίσια του PODIUM Νέων Καλλιτεχνών.

Ο Αντώνης Αργυρόπουλος με τη συνοδεία της Χρυσάνθης Δράγαζη στο πιάνο, θα παρουσιάσει έργα των J.S. Bach, A. Vivaldi, B. Marcello, A. Catozzi, C.S. Saens, V. Blazevich και A. Tcherepnin.

 

 

Αργυρόπουλος Αντώνης

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο μουσικό όργανο Basso Tuba το 1992 στην τάξη του Σπύρου Γαντζία στο Ωδείο Γλυφάδας από όπου και αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1998, λαμβάνοντας το δίπλωμα με "ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ" και διάκριση. Την περίοδο 1993-1996 υπηρέτησε σαν υπαξιωματικός στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων εισήλθε στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων της οποίας διετέλεσε μέλος την περίοδο 1996-2000. Επίσης την τετραετία αυτή ήταν και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Πειραιά υπό την διεύθυνση του Κώστα Δρακάκη. Παρακολούθησε σεμινάριο χάλκινων πνευστών με τον αείμνηστο Γεράσιμο Ραϋμόνδη. Από το 1992 μέχρι το 1998 υπήρξε μέλος της Μπαντίνας του Δήμου Αθηναίων υπό τον Γιώργο Καρύδη. Την περίοδο 1997-1998 ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Αθήνας υπό τον Αρχιμουσικό Ανδρέα Πυλαρινό. Συμμετείχε ως έκτακτος μουσικός σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καθώς και με την Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα. Την περίοδο 2004-2005 παρακολούθησε μαθήματα στο Conservatorio του Bari "Nicolo Piccini". Ακόμα έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας. Από τον Οκτώβριο του 2000 είναι στέλεχος της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Χρυσάνθη Δράγαζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγήτρια τη Μαρία Ευστρατιάδη. Είναι αριστούχος διπλωματούχος στο πιάνο, ενώ κατά τη διάρκεια της φοίτησης της απέσπασε διακρίσεις τόσο στο πιάνο όσο και στη μουσική δωματίου.
Συγχρόνως παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια πιάνου με τους M. Tirimo, L. Bojadjieva, Δ. Τουφεξή, D. Dimov. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και εκδηλώσεις με έργα ελλήνων συνθετών.
Είναι αριστούχος πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (αρμονία, αντίστιξη).
Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με  Άριστα.
Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει τη διασκευή και μουσική επένδυση των θεατρικών παραστάσεων.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates