Ρεσιτάλ κιθάρας των: Ορέστη Μπακαστάθη & Δημήτρη Σουκαρά (04-02-2017)

PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ Κιθάρας

Ορέστη Μπακαστάθη & Δημήτρη Σουκαρά

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017,  ώρα 8.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας στα πλαίσια του θεσμού PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, που διοργανώνει για 19 συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Οι: Ορέστης Μπακαστάθης και Δημήτρης Σουκαράς θα ερμηνεύσουν έργα των: J.S. Bach, A. Barrios, W. Walton, M.C. Tedesco, J. Dowland, M. de Falla, N. Coste και F. Kleynjans.

 

Μπακαστάθης Ορέστης.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 14 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, με καθηγητή τον Αθανάσιο Κουμεντέρη, και στη συνέχεια στο Τμήμα “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου, από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2016, με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Frederic Zigante, Marcin Dylla, Arturo Tallini, Timo Korhonen, Wanda Palacz, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Αντιγόνη Γκόνη, και Μιχάλη Κονταξάκη.

Παράλληλα έχει κάνει μαθήματα με τους Oscar Ghiglia και Φώτη Κουτσοθόδωρο. Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

Σουκαράς Δημήτρης.
Γεννήθηκε στην Κόρινθο 1995. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα σε ηλικία 12 ετών με τον πατέρα του Νίκο Σουκαρά και συνέχισε με το Μιχάλη Μπρούζο. Από το 2011 δάσκαλός του είναι ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, με τον οποίο έλαβε το πτυχίο του το 2014, καθώς και το δίπλωμά του το 2016 με βαθμολογία Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης κλασσικής κιθάρας, τάξεις Κ. Κοτσιώλη, Κ. Βουγιούκα. Είναι ο πρώτος σπουδαστής του τμήματός του που ολοκληρώνει την κατεύθυνσή του στα τρία χρόνια αντί για πέντε έτη (διάρκεια φοίτησης στο τμήμα). Παράλληλα, από το 2016 παρακολουθεί μεταδιπλωματικά μαθήματα με τον σολίστ Αντώνη Χατζινικαολάου και σεμιναριακά μαθήματα σε θέματα ερμηνείας με το σολίστ πιανίστα Αναστάσιο Πάππα. Στα θεωρητικά δάσκαλός του ο καταξιωμένος συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου στα πλαίσια της 2ης πτυχιακής του συναυλίας παίζοντας το concerto Ι οp.99 in D minor του M.C.Tedesco υπό τη διεύθυνση του Κ. Τερζάκη.

Έχει κερδίσει 10 βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς. Μερικοί εξ' αυτών είναι:
1) 1ο βραβείο κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ Βέροιας 2011 (στην κατηγορία μέχρι 16 ετών)
2) 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Φίλωνα-Ωδείο Αθηνών 2014 (στην κατηγορία μέχρι 22 ετών)
3) 3ο βραβείο κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ Πατρας 2014 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
4) 2ο βραβείο κιθάρας στο φεστιβάλ Καρδίτσας 2014 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
5) 1ο βραβείο στις "Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας" 2014 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
6) 1ο βραβείο στην 2η Θερινή Ακαδημία κιθάρας ΑΡΙΩΝ 2014 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας).
7) 2ο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας) 1ο βραβείο δεν δόθηκε
8) 2ο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Πάτρας 2015 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
9) 3ο βραβείο στο διεθνές διαγωνισμό "Δημήτρης Φάμπας" 2016 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)
10) 1ο βραβείο στο 2ο φεστιβάλ κιθάρας Ανωγείων 2016 (στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας)

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο με κορυφαίους Έλληνες κιθαρίστες, όσο και σολίστ του εξωτερικού, R. Dyens, H. Kaeppel, R. Gallen, M. Tamayo, O. Giuglia, M. Socias, L. Eisenhardt, M. Dylla, A. Desiderio, S. Prieto, Ευαγ. Ασημακόπουλος, Α. Χατζηνικολάου, Κ. Τοσίδης κ.α. ενώ έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για ερμηνείες του. Έχει ως καλεσμένος συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ, όπως στο 25ο φεστιβάλ κιθάρας Πάτρας, στο All that guitar festival (Λουτράκι), το 4th summer Arrion Academy in Lesvos κ.α. Ενώ έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ Κέρκυρας καθώς και για το University of Patras radio με αφορμή τις επιδώσεις του στην κιθάρα.

Παράλληλα, έχει συνθέσει κομμάτια για κιθάρα και βιολοντσέλο, κιθάρα και φλάουτο (μουσική δωματίου) που συμπεριλαμβάνει συχνά σε ρεσιτάλ του. Ενώ το καλοκαίρι του 2016 έγραψε την μουσική για την θεατρική παράσταση "Ο Φίλάργυρος" του Μολιέρου σε συνεργασία με την θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου. Από το 2014 είναι καθηγητής στη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή Κορίνθου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates