Ρεσιτάλ κιθάρας του Θεμιστοκλή Μελισσουργού και του Νίκωνα Σίμου (21-03-2014)

PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Θεμιστοκλή Μελισσουργού

και του Νίκωνα Σίμου

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014,  ώρα 20.30

 

Την Παρασκευή συνεχίζεται ο θεσμός PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, που διοργανώνει για 16 συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, με ρεσιτάλ Κιθάρας των Θεμιστοκλή Μελισσουργού  και Νίκωνα Σίμου.

Ο Θεμιστοκλής Μελισσουργός γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1991.Από το 2000 έως το 2009 πήρε μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο Τσακάλωφ (Ιωάννινα) με καθηγητή τον Δημήτρη Παππά. Από το 2009 συνεχίζει τις σπουδές του στη Σχολή Κλασσικής Κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, στην τάξη του καθηγητή Παναγιώτη Κυδωνιάτη.

Το 2013 ολοκληρώνει τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα στην τάξη της Βασιλικής Φιλιππαίου και παίρνει το Πτυχίο Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Σήμερα συνεχίζει στην τάξη Διπλώματος Κιθάρας με τον καθηγητή Π. Κυδωνιάτη. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας των Ε. Ασημακόπουλου και Λ. Ζώη που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Είναι 5ετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ερμηνεύσει έργα των A. Piazzolla, N. koshkin, L. Brouwer, C. Domeniconi

Ο Νίκων Σίμου γεννήθηκε στην Σπάρτη το 1993.Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 10 ετών με τον Ιωάννη Κωνυδιτσιώτη στο Λακωνικό Ωδείο Σπάρτης και απο το 2011 συνεχίζει στη Σχολή Κιθάρας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη και σήμερα βρίσκεται στην τάξη Πτυχίου. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει τις βασικές  θεωρητικές του σπουδές στο Λακωνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Βούρα. Το έτος 2013 συμμετείχε ως ενεργό μέλος στο 22o Φεστιβάλ Κιθάρας, Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος. Τέλος, είναι τριτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Θα ερμηνεύσει έργα των Robert de Visse, J.S. Bach, A. Barrios, R. Dyens, S. Simons και L. Brouwer.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates