Ιχώρ. Ένα Τρίο Κλασσικής Ινδικής Μουσική (07-05-2011)

Ιχώρ

Ένα Τρίο Κλασσικής Ινδικής Μουσικής

Σάββατο 7 Μαΐου 2011, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Δημήτρης Ρουμελιώτης, σιτάρ
Satnam Ghai
, τάμπλας
Ξένια Κατσάρη
, ταμπούρα
 
Η πρώτη συναυλία παρουσιάζει την Κλασσική Ινδική Μουσική, με τους μαγικούς ήχους του Σιτάρ, που το συνοδεύουν τα κρουστά Τάμπλας και το έγχορδο Ταμπούρα. Τα τρία αυτά όργανα δημιουργούν το Τρίο «Ιχώρ».

Ο Σιταρίστας Δημήτρης Ρουμελιώτης, ξεκίνησε τη μαθητεία του στο Σιτάρ το 1989 υπό την αρχική καθοδήγηση του Ross Daly και από το 1993 συνέχισε με το Ινδό μαέστρο Rabindra Goswami τη δύσκολη και επίπονη μύηση στην Ινδική κλασσική μουσική.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με την Lakhmi Shankar μεγάλη τραγουδίστρια της Ινδίας και τους Nor Dar, το Δημήτρη Ζερβουδάκη και πρόσφατα με τον Πέτρο Γαϊτάνο. Ακόμη έχει ηχογραφήσει και δική του μουσική με το συγκρότημά του, τους «Ιχώρ». Έχει δώσει συναυλίες στο Μπενάρες, Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, κ.λ.π.

Ο Satnam Ghai, κατάγεται από το Punjab της Ινδίας μια περιοχή που φημίζεται για τους βιρτουόζους των Tables. Ασχολείται με αυτό το υπέροχο κρουστό από μικρό παιδί και από το1999 παίζει μαζί με το Δ. Ρουμελιώτη στους «Ιχώρ», αλλά και με άλλους γνωστούς Έλληνες μουσικούς.

Ταμπούρα, αυτό το απαραίτητο, λιτό, συνοδευτικό όργανο, παίζει η Ξένια Κατσάρη όπου έχει εντρυφήσει στην Ινδική μουσική στο πλευρό του Δ. Ρουμελιώτη εδώ και 20 χρόνια.

Η Ινδική κλασσική μουσική μια από τις πιο πολύπλοκες και όμορφες μουσικές του πλανήτη αποτελείται από τα RAGAS. Ο όρος RAGA σημαίνει «αυτό που χρωματίζει το νου» κατ’ επέκταση «αίσθηση», «ατμόσφαιρα» και τα RAGAS παίζονται ορισμένες ώρες της ημέρας και εποχές του έτους.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates