"Μουσική για κλαρινέτο και πιάνο" (28.05.2024)

"Μουσική για κλαρινέτο και πιάνο"

Αγγελική Σύρρου, κλαρινέτο

Νίνα Μεταξά, πιάνο

 

Τρίτη 28 Μαΐου 2024, 9μ.μ

Είσοδος ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις του 27ου “Μουσικού Μαΐου”, που είναι συνδιοργάνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και του Ιδρύματος Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, ολοκληρώνονται την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στις 9μ.μ. με "Μουσική για κλαρινέτο και πιάνο". Η Αγγελική Σύρου, κλαρινέτο και η Νίνα Μεταξά, πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των Karol Kurpinski, Carl Maria von Weber και Malcolm Arnold.

Η Αγγελική Σύρρου γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλείας. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την μουσική στην Φιλαρμονική Λεχαινών ”ΟΡΦΕΥΣ” μαθαίνοντας κλαρινέτο. Οι μουσικές της σπουδές ξεκινούν στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας με επιβλέπον  καθηγητή τον κο Χρήστο Παππού και  το 2014 εγγράφεται στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας στην τάξη του κου Σταμάτη Δελλαπόρτα από όπου και αποφοιτά το 2017 παίρνοντας δίπλωμα κλαρινέτου. Υπήρξε  μέλος της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, της Δημοτικής Μουσικής Πατρών και της Ορχήστρας Πνευστών “Πατρεύς”.

Έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις όπερες “Η ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΑΪ” του Wolfgang Amadeus Mozart, “ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ” του Παύλου Καρρέρ, καθώς και στο αριστοφανικό χορόδραμα “ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ” σε σκηνοθεσία του Λουκά Θάνο. Επίσης, συνεργάστηκε  με διακεκριμένους μαέστρους όπως ο κ. Βύρων Φιδετζής, ο κ. Μιχάλης Οικονόμου, ο κ. Ανδρέας Πυλαρινός, η κ. Φαίδρα Γιαννέλου κ.α. Στο παρελθόν δίδαξε κλαρινέτο στα μουσικά σχολεία Πάτρας και  Αλίμου. Σήμερα είναι υπεύθυνη διδασκαλίας πνευστών, κρουστών και θεωρητικών μαθημάτων στην φιλαρμονική Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας και καθηγήτρια κλαρινέτου στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Ακόμη, είναι 4ετής φοιτήτρια στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο κλαρινέτο.

Η Νίνα Μεταξά γεννήθηκε στο Καζακστάν (Αλματί) της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 7 ετών, στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο "Αμριέ Κασαουμπάεβ" όπου πήρε απολυτήριο με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Κολλέγιο "Τσαϊκόφσκι" στο τμήμα "Θεωρία της Μουσικής", κάνοντας μαθήματα ανώτερων θεωρητικών όπως αρμονία, μορφολογία, αντίστιξη, φούγκα, prima vista παρτιτούρας Συμφωνικής Ορχήστρας κ.λπ.  Το 1992 αποφοίτησε από το Κολλέγιο πήρε το Δίπλωμα της με Άριστα και απέκτησε την ειδικότητα "Καθηγήτρια θεωρητικών μαθημάτων". Την ίδια χρονιά πέρασε στο State Conservatoire του Καζακστάν στη σχολή "Πιάνο", όπου μετά από 5 χρόνια έδωσε Κρατικές Εξετάσεις στα μαθήματα, σόλο πρόγραμμα στο πιάνο, συνοδεία οργάνου, ντουέτο της Μουσικής Δωματίου, μεθοδική διδασκαλία εκτέλεσης του μουσικού οργάνου και πήρε το Δίπλωμα με αντίστοιχες ειδικότητες.
Το 1992 έλαβε μέρος στο Διαγωνισμό Αρμονίας και Σολφέζ της Δημοκρατίας του Καζακστάν και κέρδισε το 2ο Βραβείο με ιδιαίτερη διάκριση στο παίξιμο της μετατροπίας τονικότητας μέσα στο ίδιο κομμάτι. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Στρατού και την Κρατική Χορωδία του Καζακστάν. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο ως συνοδός οργάνου.

Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates