"Τρεις μουσικοί σε έργα Duo" (25.05.2024)

"Τρεις μουσικοί σε έργα Duo"

Μιχάλης Ραμός, φλάουτο
Νάσος Μαρτζούκος, βιολί
Σπύρος Κουτσουβέλης, πιάνο

 

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, 9μ.μ

Είσοδος ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις του 27ου “Μουσικού Μαΐου”, που είναι συνδιοργάνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και του Ιδρύματος Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, συνεχίζονται το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 9μ.μ. με τη συναυλία "Τρεις μουσικοί σε έργα Duo". Ο Μιχάλης Ραμός στο φλάουτο, ο Νάσος Μαρτζούκος στο βιολί και ο Σπύρος Κουτσουβέλης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των, J.S. Bach, C. Saint-Saens, F. Poulenc, E. Elgar, Βασιλικής Φιλιππαίου.

Μιχάλης Ραμός
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα φλάουτου. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimannμε τον οποίο και πήρε το δίπλωμά του. Ακολούθησαν σπουδές στην Αγγλία, στο Guildhall School of Music και σεμινάρια με τον P.L. Graf και Bennett. Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη συμφωνική ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη Φιλαρμονική του ίδιου Δήμου. Συμμετείχε σε σύνολα μουσικής δωματίου παρουσιάζοντας έργα του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Λόγω του ενδιαφέροντός του για τις σύγχρονές τεχνικές του φλάουτου υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του συγκροτήματος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Με την Ελένη Σταμπολή, πιάνο, συνεργάστηκε επί σειρά ετών παρουσιάζοντας σε συναυλίες το ρεπερτόριο του φλάουτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ενασχόληση του με τη διδασκαλία ξεκινά το 1994 σε Ωδεία της Αθήνας  και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Υπήρξε καθηγητής στην ακαδημία νέων μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό και διοργανωτικό μέλος του διαγωνισμού φλάουτου "Urs Ruttimann".

Νάσος Μαρτζούκος
Με καταγωγή από την Κέρκυρα, γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 6 ετών με τον Μιχάλη Σέμση. Πήρε το δίπλωμα του από το Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας με τον Δημήτρη Σέμση, ενώ μαθήτευσε και με τον Τάτση Αποστολίδη. Παράλληλα ήταν το νεότερο μέλος της νεοσύστατης τότε ορχήστρας Ελληνική Καμεράτα με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Συνέχισε να παρακολουθεί σεμινάρια ορχήστρας και Μουσικής Δωματίου σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Σκωτία, ενώ έγινε μέλος της ορχήστρας φίλων της μουσικής Καμεράτα από το 1992. Επίσης συμμετείχε και στις ορχήστρες, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, και έχει πολυετή διδασκαλία σε Εθνικό Ωδείο και άλλα Ωδεία. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα καθώς επίσης και ως σολίστ με την Καμεράτα. Από το 2009 ακολούθησε την εξειδίκευση της ορχήστρας στο Μπαρόκ ρεπερτόριο που πλέον αναγνωρίζεται διεθνώς με την επωνυμία Armonia Atenea υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Πέτρου. Ακολούθησαν αναρίθμητες συναυλίες σε γνωστά φεστιβάλ όπως των Βερσαλλιών, Halle (γενέτειρα του Haendel), Salzburg, Καλσρούης και άλλα. Επίσης πήρε μέρος στις ηχογραφήσεις της ορχήστρας με τις εταιρείες Sony MDG, Decca Deutsche και Grammophon.

Σπύρος Κουτσουβέλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει.
Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης, στο Ωδείο Μουσική Σπουδή και στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
 

Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates