Ρεσιτάλ κιθάρας του Ανδρόνικου Καραμπέρη (24.05.2024)

Ρεσιτάλ κιθάρας

του Ανδρόνικου Καραμπέρη

 

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, 9μ.μ

Είσοδος ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις του 27ου “Μουσικού Μαΐου”, που είναι συνδιοργάνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και του Ιδρύματος Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, συνεχίζονται την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 9μ.μ. με ρεσιτάλ κιθάρας του Ανδρόνικου Καραμπέρη σε έργα των: Silvius Leopold Weiss, Τίμου Γεννάτου, Isaac Albeniz, Johan Sebastian Bach & Carlo Domeniconi.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα και έλαβε το πτυχίο του στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα, με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη. Στη συνέχεια, στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ωδείο "Athenaeum" στην Αθήνα, με την καθοδήγηση της καταξιωμένης κιθαρίστριας Λίζας Ζώη ολοκλήρωσε τις διπλωματικές του σπουδές λαμβάνοντας  βαθμό «Άριστα παμψηφεί».  Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες παρακολουθώντας σαν ενεργό μέλος πλήθος σεμιναρίων και master classes Ελλήνων και ξένων κιθαριστών (D. Russell, R. Dyens, J. Mills, M. Dylla, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος).

Επίσης έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια πάνω στην  ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία της Μπαρόκ μουσικής (Δ. Κούντουρας - Ωδείο Φ. Νάκας 2021 & Ελληνικό Ωδείο 2023, Γ. Ευσταθόπουλος - Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών 2024) αλλά και σειρά ιδιαίτερων μαθημάτων  πάνω στο ιδιο αντικείμενο με καθηγητή τον Δημήτριο Κούντουρα. Στο ενεργητικό του εκτός από ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα συγκαταλέγονται και πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, φωνή, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Λευκάδα, Αμαλιάδα, Λουτράκι, Ρόδος κλπ.), σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών (Φεστιβάλ Κιθάρας Ε. Ασημακόπουλου-Λ. Ζώη, All That Guitar-Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ρόδου, Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, Μουσικός Μάιος Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Podium Νέων Καλλιτεχνών κ.λπ.)

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων "Θ. Τσιπινάκης", και μαζί της συμμετείχε σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών κ.α.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος) υπο την διεύθυνση σημαντικών μαέστρων (Σ. Σούλης, Μ. Λογιάδης, Φ. Γιαννέλλου, Θ. Μικρούτσικος) και σε συνεργασία με γνωστούς τραγουδιστές (Δ. Σαββοπουλος, Γ. Κότσιρας, Χ. Θηβαίος, Μ. Πασχαλίδης, Γ. Χαρούλης, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Φαραντούρη, Κ. Θωμαϊδης, Μ. Μητσιάς, Α. Μάνου κ.λπ.). Επίσης υπήρξε μέλος της Ορχήστρας της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει συμπράξει ως σολίστ, στο κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα RV93 του A. Vivaldi με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων - Πάτρα 2014). Επίσης συνεργάστηκε με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικ. Λάβδας και τους σολίστ Χρ.Τσαρούχη και Δημ.Σουκαρά στο κονσέρτο για τρείς κιθάρες και ορχήστρα νυκτών Concierto de Samba του Klaus Wuesthoff υπο τη διεύθυνση του μαέστρου Κων. Τερζάκη (Λουτράκι 2017).

Σε συνεργασία με το Athenaeum Guitar Trio συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο “Aufs Paradies” με έργα μικροτονικής μουσικής του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016 σε παραγωγή του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής του Passau της Γερμανίας.
Το 2012 μαζί με τον κιθαριστή Χρήστο Τσαρούχη ίδρυσαν το Patras Guitar Duo, και έκτοτε δουλεύουν μαζί πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο, τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά, δίνοντας συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και αποσπώντας στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών.

Πτυχιούχος επίσης του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι σήμερα καθηγητής κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates