26ος Μουσικός Μάϊος. Έργα Ελλήνων Συνθετών για φλάουτο & πιάνο (13.05.2023)

26ος Μουσικός Μάϊος

Συναυλία με έργα
Ελλήνων Συνθετών

Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, φλάουτο
Λευκή Καρποδίνη, πιάνο

 

Σάββατο 13 Μαΐου 2023, 9μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 9μ.μ. η Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, φλάουτο και η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη, στο πλαίσιο του 26ου Μουσικού Μαΐου, θα δώσουν Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων Συνθετών. Θα ερμηνεύσουν έργα των Θ. Αντωνίου, Μ. Μπουρμπουδάκη, Ν. Ταίηλορ, Α. Αντωνόπουλου, Anastazios και Χ. Σαμαρά.

Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, φλάουτο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με τον Ουρς Ρούτιμαν και απεφοίτησε το 1996, με Δίπλωμα Φλάουτου – Άριστα παμψηφεί με Διάκριση παμψηφεί. Παρακολούθησε μαθήματα στην Ecole Normale de Musique de Paris-Alfred Cortot, Παρίσι, στη μεταπτυχιακή τάξη του κου Philippe Lesgourgues. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα του Πολυτεχνείου, και, ως σολίστ, με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Από το 1998 ως σήμερα, είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στην οποία κατέχει την θέση της Κορυφαίας Α΄-1 στο Φλάουτο. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Από το Φεβρουάριο 2017 είναι προϊσταμένη του Τμήματος Συμφωνικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & amp; Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

 

Λευκή Καρποδίνη,πιάνο
Η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη έχει εμφανιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στο Ισραήλ, τον Καναδά, την Αμερική και στα νησιά Μπαρμπέιντος στο Wigmore Hall, το Purcell Room, το Bolivar Hall, η St. Martin-in-the-fields, η St. John’s Smith Square, η Meistersaal, το ZKM, το Rolston Hall, ο Παρνασσός, το Ίδρυμα Θεοχαράκη και διεθνή φεστιβάλ μουσικής όπως το Mecklenburg Vorpommern Musikfestival, Schleswig Holstein, Dresdner Musikfestspiele, Banff,, Cheltenham, Kalamata International Music Days, Cully Classique, Musique Printaniere a Beaucaire, Aegean Festival, Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, Σύμης, Κορώνης, Παξών κ.ά. Έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες και μουσικά σύνολα όπως το Ensemble Modern, το Trio Fibonacci,το Trioskop, το Stenhammar Quartet, η Pan European Orchestra, η Guildhall Symphony Orchestra, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α. Από το 2013 με τον πιανίστα Michael Brownlee Walker εμφανίζονται ως πιανιστικό ντούο. Τα ενδιαφέροντα προγράμματά τους και οι συναυλίες τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο και το κοινό. Έχει ηχογραφήσει για το BBC3, την Philharmonia Orchestra, την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Deutscher Musikrat σε συνεργασία με το Ensemble Modern. Αριστούχος Διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών, απόφοιτος του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου (Bmus, Mmus, PGDip) και της ακαδημίας ΙΕΜΑ του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης. Έχει λάβει υποτροφίες από το ΙΚΥ, την ΙΕΜΑ, το Belgais Centre της Πορτογαλίας -όπου πήρε μαθήματα πιάνου από την διάσημη Maria Joao Pires- και από πολλές μουσικές καλοκαιρινές ακαδημίες. Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο και τιμητικό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Φίλων”, Πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Schubert (GSMD, Λονδίνο) και τον τίτλο “Sir Henry Richardson Award” (MBF, Λονδίνο).Πέραν της πιανιστικής της καριέρας, η Λευκή Καρποδίνη έχει μία πολύχρονη πείρα στην διδασκαλία. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση και παρακολουθεί μαθήματα τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή. Μουσική της έχει παρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα και σε ελληνικά φεστιβάλ. Έχει διδάξει στο GSMD του Λονδίνου, το BBIS του Βερολίνου και τη Σχολή Μωραΐτη. Έχει δώσει σεμινάρια πιάνου στην Αγγλία και την Ελλάδα. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Athenaeum.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates