"Ιάπωνες συνθέτες συναντούν τον W.A. Mozart" (02-05-2018)

Μουσικός Μάϊος 2018

 

“Ιάπωνες συνθέτες συναντούν

τον W.A. Mozart”

 

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018,  9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 21ου Μουσικού Μαΐου, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διοργανώνεται Ρεσιτάλ Πιάνου του Σταύρου Κόλλια, με έργα του W.A. Mozart και σύγχρονων Ιαπώνων συνθετών.

Ο πιανίστας Σταύρος Κόλλιας διερευνά, ερμηνεύοντας, τις ευαίσθητες αντιθέσεις και αντικατοπτρισμούς στη μουσική του W.A. Mozart και αυτή των σύγχρονων Ιαπώνων συνθετών υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητα της Μουσικής. Θα ερμηνεύσει έργα των Toshio Hosokawa, Toru Takemitsou, Karen Tanaka,  Toshi Ichiyanagi και W.A. Mozart.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας.

 

Ο Σταύρος Κόλλιας σπούδασε πιάνο στην Αθήνα και στο Ζάλτσμπουργκ. Υπήρξε υπότροφος του Εθνικού Ωδείου από το οποίο αποφοίτησε με πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης (τάξη Χρυσής Παρθενιάδη-Φλώρου). Είχε επίσης την τύχη να παρακολουθήσει σεμινάρια τελειοποίησης δίπλα σε λαμπρούς βιρτουόζους και μεγάλους δασκάλους, όπως ο αείμνηστος Ρωσογεωργιανός πιανίστας Λεβ Βλασένκο και ο Ούγγρος Γκυέργκι Σάντορ, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του Μπέλλα Μπάρτοκ. Ως σολίστ, ο Σταύρος Κόλλιας έχει συμπράξει με τη Συμφωνική της Βουδαπέστης, τη Φιλαρμόνια της Σόφιας και την Ορχήστρα Ζωρζ Ενέσκου. Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και έχει συνεργαστεί με γνωστά σύνολα μουσικής δωματίου. Διδάσκει πιάνο στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, στο Κολλέγιο Αθηνών και στη Σχολή Μωραΐτη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates