Ρεσιτάλ κιθάρας της Βιργινίας Αμαριωτάκη (07-05-2017)

Μουσικός Μάϊος 2017

Ρεσιτάλ κιθάρας

της Βιργινίας Αμαριωτάκη

Κυριακή 7 Μαΐου 2017, 8.30μ.μ.

Αγγλικανική Εκκλησία Πατρών 

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 8.30μ.μ. στην Αγγλικανική Εκκλησία Πατρών (Αγ. Διονυσίου και Καρόλου), στα πλαίσια του "Μουσικού Μαΐου" που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. ΤΟΠΑΛΗ, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας της Βιργινίας Αμαριωτάκη με έργα: N. Koshkin, A. Piazzolla, J. Albeniz, R. Dyens.

Η Βιργινία Αμαριωτάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τον Ε. Ασημακόπουλο, παίρνοντας το Δίπλωμά της στο Ωδείο Athenaeum, με Άριστα παμψηφεί. Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει τις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς κλπ.) καθώς και master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως των Roland Dyens, David Russell, Vladimir Mikulka, Jerry Willard και Richardo Gallen και άλλων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και το μουσικό της αισθητήριο, ενώ στο ενεργητικό της καταγράφονται τα ρεσιτάλ της σε αίθουσες συναυλιών καθώς και στην Τηλεόραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

To 2008 κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας στo Φεστιβάλ της Πάτρας. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Άρη Γαρουφαλή σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα Albeniz στο 19ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 συνέπραξε ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών. Τον Φεβρουάριο του 2012 ξεχωρίζει η συνύπαρξή της επί σκηνής με την διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Asturias”. Από το 2014 συνεργάζεται επίσης με τον καταξιωμένο σολίστ Μανώλη Βροντινό και εμφανίζονται σε συναυλίες ως ντουέτο.

Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου είναι το κονσέρτο για δυο κιθάρες που πρόσφατα έγραψε και τους αφιέρωσε ο διαπρεπής συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, καθώς και το “Divertimento” του Βασίλη Τενίδη το οποίο επίσης είναι γραμμένο και αφιερωμένο στους ίδιους.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates