Μουσική για 3 όργανα σε 3 έργα (28-05-2016)

Μουσικός Μάϊος 2016

Μουσική για 3 όργανα σε 3 έργα

Μιχάλης Ραμός, φλάουτο

Ισίδωρος Σιδέρης, κιθάρα

Ai Motohashi, πιάνο

Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 9.00μ.μ.

Αίθουσα Συναυλιών “Φιλαρμονικής” (Ρήγα Φεραίου 7)

Είσοδος ελεύθερη
 

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 19ου “Μουσικού Μαΐου”, που διοργανώνουν η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. Τοπάλη, παρουσιάζουν σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής συναυλία με έργα για Trio (Φλάουτο, Βιολοντσέλο και Πιάνο). Θα ερμηνευτούν τα έργα: Trio σε σολ ελ., αρ.63 του c.M.von Weber, το Jet Whistle του H. Villa-Lobos και το Trio αρ.86 του N. Kapustin, από τους Μιχάλη Ραμό στο φλάουτο, Ισίδωρο Σιδέρη στο βιολοντσέλο και Ai Motohashi στο πιάνο.

 

Ο Μιχάλης Ραμός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα φλάουτο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimann με τον οποίο πήρε το Δίπλωμά του. Ακολούθησαν σπουδές στη Αγγλία, στο Guildhall School of Music. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους P.L. Graf, A. Marion και Bennett. Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη Φιλαρμονική του ίδιου Δήμου. Συμμετείχε σε σύνολα Μουσικής Δωματίου παρουσιάζοντας έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στην Ελλάδα και εξωτερικό. Με την Ε. Σταμπολή, πιάνο, συνεργάστηκαν επί σειρά ετών παρουσιάζοντας το ρεπερτόριο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκαν με Ελληνες συνθέτες ώστε να διευρύνουν το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου συνδυασμού. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σεμιναρίων φλάουτου της Κ.Ο.Α. Διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Μαρουσίου. Είναι μόνιμος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό μέλος του διαγωνισμού φλάουτου «Urs Ruttimann».

 

H Ai Motohashi γεννήθηκε στο Τόκυο το 1979. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της. Σε ηλικία 16 ετών συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον καθηγητή Prof. Arnulf von Arnim, πρώτα στο τμήμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Künstlerische Ausbildung) και αργότερα στην τάξη των σολίστ (Konzertexamen) στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής του Detmold/Dortmund και του Essen. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους K. Hellwig, O. Gardon, J. Revier, P. Gililov, A. Jasinski, K. Ganev και S. Perticaroli. Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο στους διεθνείς διαγωνισμούς του ΡΤΝΑ στο Τόκυο (1993) και Pinerolo (1997), το Τρίτο Βραβείο στους Japan Classic Music Competition (1995) και Lionsclub Herdecke (2002) ενώ έχει διακριθεί με το ειδικό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Ettlingen. Το 2002 τιμήθηκε από το Soroptimist Club Dortmund ως η καλύτερη απόφοιτος μουσικής για το έτος αυτό και το 2003 με την υποτροφία Richard Wagner. χει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρα, σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα συμπράττωντας με σημαντικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες όπως οι David Geringas, Claudius Popp, Marko Ylönen, Mihaela Martin, Lars Bjørnkjaer, η Neue Westfällische Philharmonie, η ορχήστρα της διεθνούς θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Cervo, η Ορχήστρα  Δωματίου του Τόκυο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως συνοδός στο πιάνο σε masterclasses διεθνώς καταξιωμένων δασκάλων όπως οι J. Sulem και P. Rosenthal.  Έχει λάβει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Ruhr Klavier Festival στη Γερμανία, τη διεθνή θερινή Μουσική Ακαδημία του Cervo στην Ιταλία, το φεστιβάλ Klasik Keyifler στην Καππαδοκία, το φεστιβάλ Αθηνών και τα διεθνή μουσικά φεστιβάλ Κυκλάδων, Σαντορίνης και Ναυπλίου, ενώ έχει έντονη δραστηριότητα στον χώρο της μουσικής δωματίου. Είναι μέλος του Artefacts Ensemble και τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται ως συνοδός στο πιάνο στο διεθνές masterclass βιολιού του Λεωνίδα Καβάκου που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

 

Ο Ισίδωρος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο με δάσκαλο τον Νίκο Κοτζιά. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών κοντά στου καθηγητές Ελευθέριο Παπασταύρου και Βύρωνα Φιδετζή, από τον οποίο αποφοίτησε με Δίπλωμα με Άριστα και Πρώτο Βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Detmold/Dortmund, στο μεταπτυχιακό τμήμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Künstlerische Ausbildung) κοντά στον καθηγητή Prof. Gotthard Popp, λαμβάνοντας το 2001 Δίπλωμα Βιολοντσέλου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή masterclasses βιολοντσέλου και Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Geringas, Steven Isserlis, Wolfgang Boettcher, Maria Kliegel, Marcio Carneiro, Truls Svane καθώς και στην Internationale Ensemble Modern Akademie. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και τις ραδιοφωνίες της Ιταλίας και του Βατικανού, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ (Διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Ηρακλείου, Μυκόνου, Παξών, Armonie della Sera στην Ιταλίακ.α.) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, Iταλία, Γαλλία, Αυστρία,  Γερμανία, Ελβετία και τις ΗΠΑ. O Ισίδωρος Σιδέρης είναι μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών και από το 2001 μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία είναι αναπληρωτής κορυφαίος Β’ Βιολοντσελίστας.

 

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της “ Φιλαρμονικής” με ελεύθερη είσοδο.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χορηγοί επικοινωνίας: ΤΕΤΑΡΤΟ,  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ,  TAR, H ΓΝΩΜΗ,  NewsPatrasso, gnomip.gr

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates