Μουσική για τσέλο και πιάνο (16-05-2016)

Μουσικός Μάϊος 2016

Μουσικό ταξίδι

με βιολοντσέλο και πιάνο

Βασίλης Λύκος, τσέλο

Μαρία Μοσχίδου, πιάνο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 9.00μ.μ.

Αίθουσα Συναυλιών “Φιλαρμονικής” (Ρήγα Φεραίου 7)

Είσοδος ελεύθερη

 

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 9μ.μ. στα πλαίσια του 19ου “Μουσικού Μαΐου”, που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, παρουσιάζουν σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής, το Βασίλη Λύκο στο βιολοντσέλο και τη Μαρία Μοσχίδου στο πιάνο που θα ερμηνεύσουν έργα των: S. Prokofiev, Β. Φιλιππαίου, B. Martinu και D. Schostakovich.

Η Μαρία Μοσχίδου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη της Νίκης Στήνιου, από όπου και αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire Européen de Musique de Paris με τον Uwe Matschke και στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Caroline Palmer και υποτροφία του Ιδρύματος Βουδούρη. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη Μουσική Δωματίου την έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων το αφιερωμένο στην ίδια Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του Α. Παπαδόπουλου.

Ο Βασίλης Λύκος, ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στην Κέρκυρα με τον Κοσμά Μπενετάτο και τον Δανό βιολοντσελίστα Shoren L. Hansen. Στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σπούδασε με τον Χ. Σφέτσα. Με υποτροφία των αδελφών Γέμελου - Λαιμού και του "Prize Winning Performers Trust" φοίτησε στο "Guildhall School of Music and Drama", (GS.M.D.) του Λονδίνου με τον βιολοντσελίστα Leonard Stehn, (τάξη Leonard Rose) και Μουσική Δωματίου με τους D. Hahn (τάξη Z. Francescatti), M. Knight και L. Stehn Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια του κουαρτέτου TACACS (Ουγγαρία), και των D. Simpson, Amaryllis Flemming (βιολοντσέλο, Αγγλία). Είναι ιδρυτικό μέλος και τσελίστας του Kyklos Ensemble, ενώ υπήρξε μέλος και πρώτος τσελίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ από το 1993, της Ορχήστρας των Χρωμάτων καθώς και πολλών συνόλων μουσικής δωματίου.

Η Μαρία Μοσχίδου και ο Βασίλης Λύκος συνεργάζονται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και έχουν εμφανιστεί μαζί σε πολυάριθμες συναυλίες, τόσο ως μέλη του Piano Trio in Vivo (με τη βιολονίστρια Otilia Alitei), όσο και ως Duo τσέλο - πιάνο. Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από τον Bach ως τη μουσική του 21ου αιώνα ενώ οι εμφανίσεις τους έχουν επανειλημμένως λάβει επαινετικές κριτικές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής” (Ρήγα Φεραίου 7) με ελεύθερη είσοδο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χορηγοί επικοινωνίας: ΤΕΤΑΡΤΟ, ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, TAR, H ΓΝΩΜΗ, NewsPatrasso, gnomip.gr

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates