Μουσική για δύο κιθάρες (10-05-2013)

"Μουσική για δύο κιθάρες"

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

 

Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 9μ.μ. ο "Μουσικός Μάϊος" ξεκινάει με συναυλία του Ανδρόνικου Καραμπέρη και του Χρήστου Τσαρούχη, με έργα για δύο Κιθάρες.

Οι δύο σολίστες έχοντας δημιουργήσει ένα Duet Κιθάρας, τα τελευταία χρόνια, δίνουν συναυλίες με έργα γραμμένα για αυτά τα όργανα.

Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν έργα των: E. Granados, I. Albeniz, M. De Falla, J. Morel και A. Piazzolla.

 

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην κλασική κιθάρα, στην Πάτρα, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Κυδωνιάτη φτάνοντας μέχρι και το πτυχίο τους, όπου και Αρίστευσαν.

Ακολουθώντας μια όμοια πορεία συνέχισαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αθήνα, στο ωδείο Atheneaum, με καθηγήτρια την καταξιωμένη κιθαρίστρια κ. Λίζα Ζώη, λαμβάνοντας και οι δυο Δίπλωμα κιθάρας με βαθμό “Άριστα”.

Έχουν παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και  master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη) ενώ έχουν δώσει, ο καθένας ξεχωριστά, ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες αίθουσες της Πάτρας και της Αθήνας. Είναι μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης είναι και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και του Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα.

Σήμερα είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates