Ρεσιτάλ πιάνου της Έφης Αγραφιώτη (05-05-2012)

Ρεσιτάλ πιάνου της Έφης Αγραφιώτη

Σάββατο 5 Μαΐου 2012, 9.00μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 9μ.μ, ξεκινά το πρόγραμμα του "Μουσικού Μαΐου". Είναι ο 15ος χρόνος αυτού του επιτυχημένου θεσμού που συνδιοργανώνει Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. ΤΟΠΑΛΗ. Επιπλέον η "Φιλαρμονική", φέτος, γιορτάζει τα 120 χρόνια της και ο "Μουσικός Μάϊος" συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλο το έτος.

Η πρώτη συναυλία του "Μουσικού Μαΐου" είναι ένα Ρεσιτάλ Πιάνου της αξιόλογης πιανίστας Έφης Αγραφιώτη. Το Ρεσιτάλ με αφετηρία τη μουσική του J.S. Bach θα μας ταξιδέψει σε μουσικές των C. Debussy, Clara Schumann, G. Faure, G. Gershwin και C. Franck.

Η Έφη Αγραφιώτη μελέτησε πολιτικές επιστήμες και μουσική στην Αθήνα, στη Μόσχα, το Δυτικό Βερολίνο και τη Γενεύη. Από το 1976 ασχολήθηκε με την προβολή των ελληνικών συνθέσεων για πιάνο. Μεταξύ άλλων έπαιξε έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου και πολλά από τα έργα του Νίκου Σκαλκώτα, εντός και εκτός της χώρας μας. Εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις, στην Ιαπωνία και την Τουρκία. Δισκογράφησε τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας (cd’s) με περιεχόμενο τα έργα των Ελλήνων συνθετών για πιάνο. Δίδαξε σε περισσότερα από τριάντα σεμινάρια στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, δύο για Πιάνο, μια μονογραφία για τον ξεχασμένο συνθέτη Αριστοτέλη Κουντούρωφ και ένα πρόσφατο με τίτλο: "Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού?". Συνεργάστηκε με το Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας για είκοσι χρόνια. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Πολύτονον της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και στο διαδικτυακό περιοδικό. Είναι καθηγήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στη Γλυφάδα. Αρθρογραφεί περιστασιακά και σε αθηναϊκές εφημερίδες, όπως, πρόσφατα στην Καθημερινή. Από τον εκδοτικό οίκο Παπαγρηγορίου Νάκας έχει εκδοθεί η συλλογή κομματιών του Σταμάτη Κραουνάκη "Πέντε Παιχνίδια για πιάνο" σε δική της μεταγραφή για πιάνο και τον Νοέμβριο του 2011 εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας το βιβλίο της "Πως θα μάθω πιάνο" βασισμένο στη σύγχρονη επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας του οργάνου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates