Ρεσιτάλ κιθάρας του Roland Dyens (16-04-2011)

Ρεσιτάλ κιθάρας του Roland Dyens

Σάββατο 16 Απριλίου 2011, 8.30 μ.μ.

Roland Dyens
Μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο της κιθάρας, ο Roland Dyens έγινε παγκόσμια γνωστός από τις συνθέσεις του, τους αυτοσχεδιασμούς, τις διασκευές, τη διδασκαλία και τις εμφανίσεις του σε συναυλίες και ρεσιτάλ.
Γεννημένος το 1955 στην Τυνησία άρχισε κιθάρα σε ηλικία 9 ετών και τέσσερα χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του με τον Αλμπέρτο Πόνσε στην Ecole Normale de Musique στο Παρίσι απ’ όπου αποφοίτησε το 1976.

Το πλούσιο βιογραφικό του όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις από αναγνωρισμένα ιδρύματα, οργανισμούς και φεστιβάλ ενώ οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις του σε γνωστές αίθουσες συναυλιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη επιβεβαιώνουν τη φήμη που τον συνοδεύει.
Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι διασκευές του Roland Dyens, γνωστές πλέον από τα πολυάριθμα CD που κυκλοφορούν παντού αλλά και από τις εκτεταμένες περιοδείες που ο ίδιος πραγματοποιεί κάθε χρόνο, έχουν εμπλουτίσει σημαντικά το ρεπερτόριο της κιθάρας και παράλληλα εδραιώνουν το όνομά του ως μοναδικού και κορυφαίου στην εποχή μας συνθέτη – εκτελεστή του οργάνου. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός πως σπανίζουν στις μέρες μας προγράμματα συναυλιών άλλων κιθαριστών χωρίς να περιλαμβάνουν μουσική του.
Φίλος μας και φίλος της Ελλάδας ο  Roland Dyens έχει επισκεφθεί την χώρα μας πολλές φορές τόσο για συναυλίες όσο και για Master Classes αλλά είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ της Πάτρας όπου μέσα σ’ αυτό το τετραήμερο θα διδάξει, θα δώσει ρεσιτάλ και θα προεδρεύσει της επιτροπής του διαγωνισμού. Γι’ αυτό και η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μάς γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates