Ρεσιτάλ κιθάρας του Anton Baranov (09.04.2023)

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας
του Anton Baranov


Κυριακή 9 Απριλίου 2023, 9.30μ.μ.

 

Ως νικητής του διαγωνισμού Guitar Foundation of America το 2013 και σε περισσότερους από 20 ακόμη διαγωνισμούς κύρους σε όλο τον κόσμο, ο Anton Baranov έχει καθιερωθεί στις μέρες μας ως ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες.
Οι εμφανίσεις του σε μια σειρά από διακεκριμένες αίθουσες όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, το Mariinsky Concert Hall στην Αγία Πετρούπολη, το Tchaikovsky Hall στη Μόσχα, το Centenario Hall στο Πεκίνο έχει χαρακτηριστεί από τους μουσικοκριτικούς ως "καθαρή μαγεία" (Cleveland Classical), "καταφέρνει να ζωγραφίσει όμορφες ηχητικές εικόνες πλούσιου βάθους που χρωματίζει με την κιθάρα του". (The Guitar).

Εκτός από τη συναυλιακή του δραστηριότητα ο Anton Baranov δίνει master-class στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, στο Ωδείο Νοτίου Βιετνάμ στην πόλη Χο Τσι Μινχ, στην Εσθονική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου στο Ταλίν και άλλα μουσικά ιδρύματα.
Οι ηχογραφήσεις του Baranov περιλαμβάνουν ένα άλμπουμ για την ‘Naxos Classical’ και ένα CD για την Contrastes Records. Η κυκλοφορία του Latin American Guitar Sonatas έλαβε το βραβείο American Classical Records Guide ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2014. Το άλμπουμ  Contrastes Records αποτελείται από ισπανική μουσική για κιθάρα και κυκλοφορεί στην αγορά από τον Αύγουστο του 2014. Κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη ηχογράφηση "White Nights Serenade" τον Αύγουστο του 2019 από την "Fleur de son classics" και διανέμεται παγκοσμίως από τη "Naxos" της Αμερικής.
Ο Anton Baranov γεννήθηκε το 1984 και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία δέκα ετών. Ολοκλήρωσε τη μουσική του εκπαίδευση στο παλαιότερο και πιο διάσημο ρωσικό σχολείο της μουσικής, το Κρατικό Ωδείο Rimsky-Korsakov της Αγίας Πετρούπολης το 2010 και αυτή τη στιγμή διδάσκει στο μουσικό κολέγιο Mussorgsky. Ο Αντον Baranov χρησιμοποιεί χορδές D' Addario  από το 2013 και παίζει με κιθάρα κατασκευής Max Cuker.

Το πρόγραμμα της συναυλίας μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates