Ρεσιτάλ κιθάρας του Vojin Kocic (09.04.2023)

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας
του Vojin Kocic


Κυριακή 9 Απριλίου 2023, 8.30μ.μ.

 

Ο Vojin Kocic γεννήθηκε το 1990 στο Smederevo/Σερβία όπου ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 8 ετών. Στη Ζυρίχη σπούδασε στο Hochschule der Künste (ZHdK) και απέκτησε πτυχίο Master of Arts με ειδίκευση στην κιθάρα υπό τον καθηγητή Anders Miolin και επίσης πτυχίο Master of Arts στη μουσική παιδαγωγική. Έλαβε πρόσθετες ειδικότητες από τον Maestro Oscar Ghiglia στην Accademia Musicale Chigiana στη Σιένα το 2007, 2009, 2010, 2014, 2015 όπου έλαβε το Diploma d'Onore ως ο μόνος κιθαρίστας που το έκανε ποτέ σε αυτή τη σημαντική Ακαδημία.

Ο Vojin Kocic διατηρεί ένα πολύ μουσικό, εκφραστικό και συνάμα δεξιοτεχνικό παίξιμο και έχει ένα ρεπερτόριο από την Αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα. Ο Vojin Kocic ανήκει στην κορυφή της διεθνούς κιθαριστικής σκηνής και οι κριτικοί τον αποκαλούν και "master of soft tones" (κατά SRF).
Στην καριέρα του, ο Vojin Kocic έχει βραβευτεί σε πάνω από 50 αξιολογίσεις μέχρι σήμερα, οι οποίες περιλαμβάνουν πρώτες θέσεις σε υψηλόβαθμους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, ειδικά βραβεία, υποτροφίες και πιστοποιητικά. Μεταξύ άλλων, το 2014 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Prix Credit Suisse Jeunes Solistes, στο οποίο συμμετέχουν σολίστ όλων των κλασικών οργάνων, καθώς και βραβεία στους ακόλουθους διαγωνισμούς: "Incontri Chitarristici di Gargnano", "Ruggero Chiesa", Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας και Διαγωνισμός στο Heinsberg, Michele Pittaluga Guitar Competition στην Alessandria.
Ο Vojin Kocic ηχογράφησε 2 CD για τη δισκογραφική εταιρεία NAXOS και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των ρεσιτάλ σε φημισμένα φεστιβάλ όπως Lucerne Festival, Verbier Festival, Guitar Virtuosos at Tchaikovsky Hall, Music Olympus στην Αγία Πετρούπολη κ.λπ.
Από το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2022 έγινε καθηγητής κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης. Παίζει με κιθάρα του οργανοποιού Jean Noel Rohe και χρησιμοποιεί χορδές D'Addario.

Το πρόγραμμα της συναυλίας μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates