Διάλεξη του Χάρη Ματζάρογλου (09.04.2023)

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Διάλεξη του
Χάρη Ματζάρογλου

με θέμα: "Η σοβαρότητα των τραυματισμών των μαλακών ιστών σε κιθαρίστες"


Κυριακή 9 Απριλίου 2023, 6.00μ.μ.

 

Ο Χάρης Ματζάρογλου είναι Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός και Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας, του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης είναι υπεύθυνος Ορθοπεδικός στην "Μονάδα Νευρομυϊκών Νοσημάτων", του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, που αναγνωρίστηκε το 2019, ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Νοσημάτων Νεύρων και Μυών και διευθύνει η Καθηγήτρια Νευρολογίας και διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ελισάβετ Χρόνη.

Μέλος της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με αντικείμενο "minimal επεμβατικές τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης" από τον Μάρτιο του 2004 έως και τον Ιούνιο του 2014, που εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ορθοπεδικής, Τραυματολογίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με κύρια αντικείμενα: την Xειρουργική Τραύματος, την Xειρουργική Σπονδυλικής Στήλης και Άκρου ποδός. Εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική της σπονδυλικής στήλης σε 8 ευρωπαϊκά κέντρα, με υποτροφία της Spine Society of Europe SSoE (1999) (Τhe Greek Spinal Fellow of 1999 μετά από επιτυχείς εξετάσεις ΕΕΧΟΤ το 1998). Spine Society of Europe - eurospine.org
Επίσης μετεκπαιδεύτηκε στην Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του ULM (Universität Ulm) (9/2005-4/2006) στην Xειρουργική και Εμβιομηχανική της Σπονδυλικής Στήλης υπό την επίβλεψη των Καθηγητών, Hans - Joachim Wilke και Lutz Claes. Εξειδικεύτηκε επίσης στην Γερμανία και στις τεχνικές πλοήγησης – ρομποτικής και ενδοσκοπικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς (2/2010 – 9/2011) - (Johannes Gutenberg-Universität Mainz) υπο την επίβλεψη του Καθηγητή Paul - Maria Rommens και του Αν. Καθηγητή K. Kafchitsas. Είναι εξειδικευμένος επίσης και στην "Επείγουσα Ιατρική". Αποφοίτησε με "άριστα" από το ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης της Επείγουσας Ιατρικής της Ε.Π.Ι. της χρονιάς του 2002 και ολοκλήρωσε επίσης με επιτυχία την υποτροφία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας “EMERGENCY MEDICINE – INTEREG II – ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ” στο Πανεπιστήμιο του LECCE (HOSPITAL VITO VACCI – ITALY - 2000). Είναι κάτοχος ΑΤLS (Advanced Trauma Life Support), 1999 και basic and Instructor PHTLS (Prehospital Trauma Life Support), 2001. Κάτοχος Πτυχίου παιδαγωγικών σπουδών ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών με άριστα (9,9) (2001) και διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο την "Αυχενική μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης" (2007). Τέλος κάτοχος Πτυχίου Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγωγής με Πανελλαδικές εξετάσεις (1992). Έχει λάβει 8 βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για εργασίες του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates