Συναυλία με το Montenegrin Guitar Duo (08.04.2023)

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Συναυλία με το
Montenegrin Guitar Duo


Σάββατο 8 Απριλίου 2023, 8.30μ.μ.

 

Το Montenegrin Guitar Duo αποτελείται από δύο επιφανείς κλασικούς κιθαρίστες από το Μαυροβούνιο – τον Goran Krivokapić και τον Danijel Cerović.

Το ντουέτο προσκαλείται συχνά σε αναγνωρισμένους διεθνείς χώρους σε όλο τον κόσμο, όπως η Αίθουσα Φιλαρμονίας της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, η αίθουσα Manuel de Falla στη Μαδρίτη και το Concertgebouw στο Άμστερνταμ. Γνωστά Φεστιβάλ συμπεριλαμβανομένων των Koblenz Guitar Festival, Festival Internacional de Musica y Danza de Granada, Kotor Art Festival, Istanbul Classical Guitar Festival, Ohrid Summer Festival, Guittaras del Mundo (Αργεντινή), Qinling Mountains International Guitar Festival, Shenyang International Guitar Festival και Daejeon International Guitar Festival προσκάλεσαν το Montenegrin Guitar Duo να δώσει ρεσιτάλ, να κάνει διαλέξεις και Μaster classes και να είναι κριτική επιτροπή σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Εκτελούν επίσης τακτικά κονσέρτα για δύο κιθάρες, όπως το Concierto Madrigal του J. Rodrigo.

Το Duo έχει ένα μεγάλο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει μεταγραφές παλιάς μουσικής και πρωτότυπες συνθέσεις που γράφτηκαν τον 19ο, 20ο και 21ο αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη μουσική που γράφτηκε για δύο κιθάρες. Οι δύο κύριοι στόχοι τους είναι να διευρύνουν το ρεπερτόριο της κιθάρας και να ενσωματώσουν περαιτέρω την κιθάρα στη μουσική δωματίου. Δίδαξαν σε Master classes στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο Ωδείο του Μόντρεαλ στον Καναδά, στα Πανεπιστήμια Chapman και Metropolitan στις ΗΠΑ, στο Ωδείο Μάαστριχ στην Ολλανδία και στο Πανεπιστήμιο Tianjin στην Κίνα.

Το πρώτο τους CD με κομμάτια των C. Domeniconi, A. Piazzolla και D. Bogdanović εκδόθηκε από το Μαυροβούνιο Μουσικό Κέντρο το 2013. Το 2015, η δισκογραφική εταιρεία ‘Νάξος’ κυκλοφόρησε τον πρώτο από τους δύο τόμους στις Αγγλικές Σουίτες του Μπαχ, που μεταγράφηκαν από το ντουέτο για δύο κιθάρες. Ολοκληρώνοντας αυτό το μοναδικό έργο για τη μεταγραφή και ηχογράφηση  του συνόλου των "English Suites", ο τόμος 2 κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018.
Οι εμφανίσεις του ντουέτου γίνονται πάντα δεκτές με ενθουσιασμό, τόσο από το κοινό τους όσο και από τον Τύπο, και αυτές οι ιστορικά πρωτοποριακές  διασκευές τους για κιθάρα στις Αγγλικές Σουίτες του J. S. Bach έχουν λάβει ιδιαίτερους επαίνους από τους κριτικούς.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates