Διάλεξη της Τσαμπίκα Καράκιζα (08.04.2023)

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Διάλεξη της
Τσαμπίκα Καράκιζα

με θέμα: "Η συναισθηματική πλευρά της μάθησης"


Σάββατο 8 Απριλίου 2023, 6.00μ.μ.

 

Η Τσαμπίκα Καράκιζα σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ/κών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία (ΕΚΠΑ) και στη διοίκηση σχολικών μονάδων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Είναι διδάκτωρ του τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα "Η μετατροπή της παιδαγωγικής σχέσης στη δικτυωμένη σχολική τάξη". Έχει εργασθεί ως μηχανικός πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακός μηχανικός και τεχνική σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα και αργότερα ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υπηρέτησε  σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Καράκιζα δίδαξε στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΠΔ 407/80) τα μαθήματα "Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης", 'Η Παιδαγωγική Σχέση στη διδασκαλία με τα νέα Μέσα" και "Επικοινωνία και Διαδικασία της Μάθησης με τις Νέες Τεχνολογίες στο Σύγχρονο Σχολείο". Είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια του ΙΕΠ, του ΟΕΠΕΚ, του ΕΚΔΔΑ, του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, σε θέματα πληροφορικής, διδακτικής της πληροφορικής, παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, σχεδιασμού και προγραμματισμού έργου, διαχείρισης ομάδων και σχολικής τάξης, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Η Τσαμπίκα Καράκιζα υπηρέτησε για δύο θητείες ως Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Νοτίου Αιγαίου, και κατά την τελευταία θητεία ως Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Βθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και ως αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Νοτίου Αιγαίου. Εργάστηκε για 4 χρόνια στο ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο του Ντίσελντορφ Γερμανίας και από τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι αποσπασμένη στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, στο εργαστήριο της Ψυχολογίας της Επικοινωνίας και των Μέσων. Είναι επίσης καθηγήτρια-σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία" του ΕΑΠ στην θεματική ενότητα "Ψηφιακός κόσμος και ψυχολογική ανάπτυξη"
Στα ερευνητικά  ενδιαφέροντα της Τσαμπίκας Καράκιζα περιλαμβάνονται ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία και τη μάθηση στη σύγχρονη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη σχολική τάξη, με τη διαχείριση προβλημάτων της σχολικής τάξης, με την παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων μέσων καθώς και με την εκπαίδευση και τον γραμματισμό στα μέσα. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Κοιτάζοντας την οθόνη, αγγίζοντας τα πλήκτρα: Μετατροπές της παιδαγωγικής σχέσης στο Δικτυωμένο περιβάλλον" (2010, εκδ. Παπαζήσης), βασισμένο στη διδακτορική της διατριβή.
Η Καράκιζα έχει δημοσιεύσει, μόνη της ή με άλλους, άρθρα σχετικά με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates