29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας (15-18 Απριλίου 2022)

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη & Ευάγγελος Ασημακόπουλος

15 - 18 Απριλίου 2022

 

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις των ειδικών που προβλέπουν μια αισθητή υποχώρηση του κορωνοϊού την προσεχή άνοιξη, μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε επί τέλους το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ  Κιθάρας, που θα διεξαχθεί στις 15-18 Απριλίου 2022.

Ως γνωστόν, οι τετραήμερες αυτές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, master classes, διαλέξεις, μαθήματα και διαγωνισμούς, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Στο φετινό Φεστιβάλ, ο διαπρεπής Ιταλός κιθαριστής Pietro Locatto και ο πολυβραβευμένος Σέρβος Vojin Kocić (52 διεθνή Βραβεία) είναι οι δύο ξένοι που θα δώσουν ρεσιτάλ, θα διδάξουν σε Master classes και θα είναι μέλη της επιτροπής των διαγωνισμών.

Τη σειρά των συναυλιών συμπληρώνουν έξι ταλαντούχοι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, βραβευμένοι σε διαγωνισμούς και αναγνωρισμένοι από προηγούμενες εμφανίσεις τους: οι σολίστες Θεόδωρος Θοδωρούδης και Φίλιππος Μανωλούδης καθώς και τα ντουέτα Α. Καραμπέρης – Χ. Τσαρούχης και Τ. Κασιώνη – Γ. Αθανασίου.

Τέλος, δυο ενδιαφέρουσες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο: ο καταξιωμένος θεωρητικός της μουσικής Παναγιώτης Αδάμ θα μιλήσει για τη Σακόν του Μπαχ, ενώ την άλλη μέρα ο διαπρεπής Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία Μίνως Τυλλιανάκης θα έχει διάλεξη με θέμα τα τραύματα & τις κακώσεις των χεριών στους μουσικούς εκτελεστές.

Την τελευταία ημέρα, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους διαγωνισμούς των τριών Κατηγοριών, θα απονεμηθούν σημαντικά βραβεία και έπαθλα που χορήγησε ο οργανοποιός Νικόλας Ιωάννου και το μουσικό κατάστημα Παπαγρηγορίου – Νάκας (panasmusic).

Θεσμός τριακονταετίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές κάθε ηλικίας να πάρουν μαθήματα, να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς και παράλληλα να παρακολουθήσουν όλες τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από τα δυο άγονα χρόνια του κορονοϊού, θα βρεθούμε και πάλι μαζί στο ετήσιο πολιτιστικό ραντεβού μας της Πάτρας, που είναι για όλους τους συμμετέχοντες πηγή ενημέρωσης, ενθάρρυνσης, επιμόρφωσης και προβληματισμού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λόγω κορωνοϊού οι θέσεις στην Αίθουσα Συναυλιών είναι περιορισμένες και θα χρησιμοποιηθούν από όσους συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Ωστόσο, οι μη συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποια από τις εκδηλώσεις (συναυλία, ρεσιτάλ, διάλεξη), οφείλουν προηγουμένως να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Ωδείου από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, (τηλ: 2610-277740) προς εξεύρεση πλεονάζουσας θέσης.

Όσοι θα παρακολουθήσουν τις συναυλίες παρακαλούνται να βρίσκονται στην αίθουσα συναυλιών έγκαιρα. Από τη στιγμή που θα αρχίσει η συναυλία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

 Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 29ο Φεστιβάλ

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates