Vojin Kocić
Γεννημένος στη Smederevo της Σερβίας το 1990, ο Vojin Kocić άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στην πατρίδα του με τον Jovica Milošević και αργότερα με τους Darko Karajić, Srđan Tošić και Anders Miolin.
To 2015 αποφοίτησε από την τάξη του Oscar Ghiglia στην Accademia Chigiana στη Σιένα της Ιταλίας, όπου έλαβε το "Diploma d' Onore" ενώ αργότερα παρακολούθησε Μaster classes και με άλλους επιφανείς κιθαριστές μεταξύ των οποίων τους Pepe Romero, Leo Brouwer, Hubert Kappel, Zoran Dukić, Dušan Bogdanović και Carlo Marchione. Στη διάρκεια της καριέρας του ο Vojin Kocić έχει κερδίσει πάνω από 50 διεθνή βραβεία ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Heinsberg της Γερμανίας το 2017 χάρη στον οποίο έγραψε το πρώτο του CD με την εταιρεία NAXOS αλλά και την επόμενη χρονιά το 1ο βραβείο στην Alessandria της Ιταλίας με ένα δεύτερο CD της NAXOS καθώς και μια περιοδεία συναυλιών για το 2019.
Ο Vojin Kocić έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ρεσιτάλ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχει λάβει μέρος ως σολίστ σε κοντσέρτα με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες. Ο Σέρβος κιθαριστής θεωρείται στις μέρες μας μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του διεθνώς. Μετά το εντυπωσιακό ρεσιτάλ του στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας το 2014, ο Vojin είναι και πάλι φέτος μαζί μας, προσκεκλημένος για ρεσιτάλ, Master class αλλά και ως επιτροπή στους διαγωνισμούς κιθάρας.
Pietro Locatto
Ο Pietro Locatto "θεωρείται ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πολλά υποσχόμενους Ιταλούς μουσικούς της γενιάς του. Οι ερμηνευτικές του ικανότητες τον κατατάσσουν στους ελάχιστους Ιταλούς κιθαριστές διεθνούς ενδιαφέροντος". (Λορέντζο Μικέλι)
Ο Pietro Locatto σπούδασε με τον Stefano Grondona και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τους F. Zigante, O. Ghiglia και L. Micheli, πέρνοντας υποτροφίες και ειδικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Diploma di Merito από την Accademia Musicale Chigiana στη Σιένα. Πρώτο βραβείο σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ερμήνευσε το Concierto de Aranjuez με την Orchestra Filarmonica Arturo Toscanini στην Πάρμα ενώ έδωσε ρεσιτάλ σε διεθνή φεστιβάλ σε Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο και πρόσφατα επιλέχθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Αδελαΐδας για περιοδεία συναυλιών στην Αυστραλία. Το βαθύ ενδιαφέρον του για την ισπανική μουσική για κιθάρα από το πρώτο μισό του '90 οδήγησε σε ένα CD με έργα Moreno Torroba και ένα δεύτερο άλμπουμ σε έργα Llobet, Asencio και Mompou, που έγινε δεκτό από τους κριτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και διεθνώς (Rai Radio 3, American Record Guide, Discover Classic, Gendai Guitar, Guitar Classique, Musica, Amadeus, …).
Η έρευνά του για την ιβηρική μουσική επεκτάθηκε χάρη στη συνεργασία με την τσελίστα Martina Biondi, με την οποία ξεκίνησε το Duo Evocaciones και ένα πρόγραμμα για τη μουσική των Cassadó, Albéniz, Granados και De Falla. Ο Πιέτρο Λοκάτο διδάσκει στο Conservatorio di Bergamo, και είναι επισκέπτης καθηγητής στο LPMAM του Λονδίνου πραγματοποιώντας masterclasses σε πολλά ιταλικά φεστιβάλ. Ο Pietro Locatto παίζει ένα όργανο που κατασκεύασε ο Luigi Locatto, ο πατέρας του και λαουτιέρης, εμπνευσμένο από τον Enrique Garcia του 1904 που έπαιζε ο Francisco Tarrega στην τελευταία του συναυλία.
Ανδρόνικος Καραμπέρης - Χρήστος Τσαρούχης
Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης σπούδασαν στην Πάτρα με τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη παίρνοντας και οι δυο το Πτυχίο τους με "Άριστα Παμψηφεί" και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές στην Αθήνα κοντά στη Λίζα Ζώη παίρνοντας Δίπλωμα στο Ωδείο "Ατενέουμ" επίσης με τον βαθμό "Άριστα παμψηφεί".
Παράλληλα οι δυο κιθαριστές εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας Σεμινάρια και Master classes με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, duo Evangelos & Liza. Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ενώ έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατραίων και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα "Ν. Λάβδας".
Από το 2012 το duo Καραμπέρης-Τσαρούχης εργάζεται επάνω σε ένα απαιτητικό από τεχνικής και ερμηνευτικής πλευράς ρεπερτόριο, δίνοντας συγχρόνως συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών και έχοντας αποσπάσει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τα ευμενέστερα σχόλια κοινού και ειδικών.
Απόφοιτοι και οι δύο του Πανεπιστημίου Πατρών (τμήμα Γεωλογίας και Οικονομικό αντίστοιχα), διδάσκουν σήμερα ως καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.
Tέτη Κασιώνη - Γιώργος Αθανασίου
Η Tέτη Κασιώνη είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της "έθνικ" και έντεχνης ελληνικής μουσικής. Έχει σπουδάσει φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδου και κλασική κιθάρα. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και μουσικούς και έχει συμμετάσχει σε μουσικά σύνολα όπως οι Graviton, oι Antidotum Tarantulae και οι Mare Libre. H Κασιώνη είναι πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με επέκταση των σπουδών της στο Τμήμα Μετάφρασης του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2016 υπό τον τίτλο "Πέταγμα" με επιμέλεια ενορχήστρωσης από τον Θύμιο Παπαδόπουλο και έκδοση από την δισκογραφική εταιρεία "Μικρός Ήρως" . Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά μελωποιώντας ποιήματα του Ηλία Παπακωνσταντίνου. Η Τέτη Κασιώνη διαμένει στην Ολλανδία όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός και τραγουδίστρια ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί συναυλίες.
O Γιώργος Αθανασίου έχει λάβει πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και Δίπλωμα κλασικής κιθάρας στο τμήμα του Κώστα Γρηγορέα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εξειδίκευση στο ούτι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής, λαϊκής και ηλεκτρικής κιθάρας. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με θέματα όπως "η επέκταση της μουσικότητας", "ο αυτοσχεδιασμός της τζαζ", "η διεύρυνση της μουσικής έκφρασης και δημιουργίας" και έχει συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια που εστιάζουν στη χρήση των ηλεκτρονικών εφέ σε ακουστικά όργανα. Παράλληλα με την συναυλιακή δραστηριότητα, ο Γιώργος Αθανασίου διδάσκει κλασική κιθάρα στην Χάγη της Ολλανδίας όπου και διαμένει.
Φίλιππος Μανωλούδης
Ο Φίλιππος Μανωλούδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 2001 και είναι απόφοιτος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην ηλικία των 7 ετών με τον Αλέξανδρο Παρισίδη και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2018 από την τάξη του Φώτη Κουτσοθόδωρου, λαμβάνοντας το δίπλωμά του με βαθμό "Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο". Από τον Οκτώβριο του 2019, φοιτά στην Ακαδημία Μουσικής Τέχνης του Ντάρμσταντ της Γερμανίας, στην τάξη του καθηγητή Tilman Hoppstock.
Έχει αποσπάσει συνολικά 29 βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας, εκ των οποίων 21 πρώτα βραβεία. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι: Βραβείο «Young Artist of Changsha 2021» (Τσάνγκσα, Κίνα, Δεκέμβριος 2021), 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας του Φεστιβάλ Κιθάρας Αμβέρσας (Βέλγιο, Νοέμβριος 2021), Νικητής του “Deutscher Gitarrenpreis 2021 “(Ντάρμσταντ, Οκτώβριος 2021), 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Anna Amalia» για νέους κιθαριστές (Βαϊμάρη, Απρίλιος 2021), 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Andrés Segovia» της Γερμανίας (Mόνχαϊμαμ Ράιν, Απρίλιος 2021),2 Πρώτα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό «Alexis Rago» της Γερμανίας (Στουτγκάρδη, Φεβρουάριος 2020 και Μάρτιος 2021). Στις 27 Φεβρουαρίου 2015 έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης. Το Μάρτιο του 2018 έκανε την πρώτη του περιοδεία αποτελούμενη από 6 συναυλίες σε 6 διαφορετικές πόλεις της Βουλγαρίας και έκτοτε έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις ανά την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία. Έχει παρακολουθήσει διαλέξεις & σεμινάρια κιθάρας (masterclasses) με παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, όπως Leo Brouwer, David Russell, Ricardo Gallen, Marcin Dylla, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Hubert Käppel και Oscar Ghiglia.
Πέρα από τις μουσικές του δραστηριότητες, έχει διακριθεί και σε μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (2015-2017). Το 2016 ήταν ο μοναδικός μαθητής από την Καβάλα που πέρασε με επιτυχία στην τελική φάση της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας.
Θοδωρής Θεοδωρούδης
Ο Θοδωρής Θεοδωρούδης γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 2000 στην Αθήνα και σπούδασε κιθάρα με την Έλενα Παπανδρέου από την ηλικία των 8 ετών. Πήρε το δίπλωμά του το 2017 στο ωδείο Ωρίων.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 συνεχίζει τις σπουδές του με την ίδια καθηγήτρια στην ειδίκευση κιθάρας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιπλέον, έχει πάρει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Συνεχίζει τις σπουδές του με τη σύνθεση (τάξη Ηλία Νικολαΐδη).
Εκτός από τις σπουδές του, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια ως ενεργό μέλος με καταξιωμένους σολίστ, όπως: Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Gabriel Bianco, Marco Tamayo, Suzanna Prieto, Jerry Willard, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Αλέξη Μουζουράκη κ.ά. Έχει αποσπάσει 10 βραβεία, σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, εκ των οποίων 6 πρώτα. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Πάτρας (2019) και το 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Incontri Chitarristici di Gargnano της Ιταλίας (2017). Η σύνθεσή του ''The Sky wasn't!'' απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης ''Η Σύγχρονη Κιθάρα 2017'' του An Art Artistry. Συνθέσεις του έχουν εκτελέσει κιθαριστές όπως ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, η Σμαρώ Γρηγοριάδου, η τσελίστα Λευκή Κολοβού, η πιανίστα Patricia Arenas Menendez, και το κουαρτέτο εγχόρδων L' anima.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Χαλκίδα και τα Χανιά, στα πλαίσια φεστιβάλ κιθάρας όπως αυτό της Πάτρας (2017), των Γιορτών Κιθάρας (2018 & 2019) και του Παλαιού Φαλήρου (2018). Επελέγη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει σε συναυλία του κύκλου συναυλιών ''Τα Νέα Ταλέντα της Κλασσικής Μουσικής'' στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2019. Τέλος, συμμετείχε, μαζί με άλλους νέους κιθαριστές, σε συναυλία στα πλαίσια του Art Campus στην αίθουσα ''Δημήτρης Μητρόπουλος'' στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2019.
Παναγιώτης Aδάμ
Ο Παναγιώτης Αδάμ Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1959. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με την Ουρανία Ιωαννίδου και τον Μιχάλη Τραυλό. Έχει παρακολουθήσει πάμπολλα σεμινάρια στην Eλλάδα και το εξωτερικό για θέματα που εκτείνονται από το γρηγοριανό μέλος ως την ηλεκτρονική μουσική.
Ο Αδάμ διδάσκει περισσότερα από 30 χρόνια – κυρίως ανώτερα θεωρητικά, ιστορία μουσικής και μορφολογία. Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2001-6), στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Southeastern College και σε ωδεία της Αθήνας, με κυριότερο το Ωδείο Athenaeum (από το 1991 μέχρι σήμερα).
Εδώ και 35 περίπου χρόνια ο Αδάμ ασχολείται με τη μελέτη των αυθεντικών πηγών για την ερμηνεία της παλιάς μουσικής και δίνει τακτικά διαλέξεις και σεμινάρια για τον Bach και τη μπαρόκ μουσική, συχνά προσκεκλημένος ωδείων ή άλλων οργανισμών. Διετέλεσε διευθυντής του μουσικού τμήματος του Southeastern College και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου "Φ. Nάκας", ενώ τώρα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Athenaeum. Είναι μέλος της Eνώσεως Eλλήνων Mουσουργών και συνεργάτης (μέχρι το 1997) του Iνστιτούτου Έρευνας Mουσικής και Ακουστικής.
Έργα του Παναγιώτη Αδάμ έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει γράψει το εγχειρίδιο Tονική Aρμονία και έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του πρώτου τόμου του Άτλαντα της Mουσικής. Τέλος έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ειδικευμένα περιοδικά, καθώς και μεταγραφές για κιθάρα έργων Bach και Dowland ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το μεγάλο σύγγραμμά του για τη Φούγκα.
Â
Μίνως Τυλλιανάκης
Ο Μίνως Τυλλιανάκης είναι καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Το κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην τραυματολογία των άκρων και κυρίως σε παθήσεις και κακώσεις χειρός και ποδός.
Έχει εκπαιδευτεί στην Χειρουργική Χειρός και Μικροχειρουργική στο St. Gallen, Ελβετίας και στο Louisville, Kentucky, USA.
Ο Μίνως Τυλλιανάκης έχει δημοσιεύσει 85 άρθρα στα γνωστότερα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως, είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής 6 περιοδικών της αλλοδαπής και έχει δώσει 280 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής, εκ των οποίων περισσότερες από 70 στο εξωτερικό ενώ έχει παρουσιάσει εργασίες του σε 90 διεθνή συνέδρια στην αλλοδαπή, 4 από τις οποίες έχουν τιμηθεί με ειδικές διακρίσεις. Είναι μέλος 13 διεθνών επιστημονικών εταιρειών και έχει διοργανώσει 24 διεθνή συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει σε 4 διεθνείς κλινικές μελέτες
Ο Μίνως Τυλλιανάκης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΑΟΤrauma Chapter Greece που αποτελεί το ελληνικό Τμήμα του μεγαλύτερου παγκοσμίως ιδρύματος που ασχολείται με την μελέτη και αντιμετώπιση των καταγμάτων. Το θέμα της διάλεξης: "Κακώσεις & παθήσεις του χεριού – επιπτώσεις στους μουσικούς".