27ο Φεστιβάλ Κιθάρας (30 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2018)

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος

30 Μαρτίου -2 Απριλίου 2018

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια συνεχούς προσφοράς.

Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές Oscar Ghiglia, Marcin Dylla και Έλενα Παπανδρέου οι οποίοι θα διδάξουν σε Master-Classe.

Ρεσιτάλ θα δώσουν ο Marcin Dylla, η Έλενα Παπανδρέου, ο Χρόνης Κουτσουμπίδης και ο Βασίλης Κανελλόπουλος.

Τέλος, διαλέξεις θα δώσουν ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος και ο Τάσος Κολυδάς.

Θερμές ευχαριστίες στους φετινούς χορηγούς Νικόλα Ιωάννου, Μουσικό Οίκο Panasmusic και χορδές D' Addario για την ευγενική τους προσφορά.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 27ο Φεστιβάλ

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates