Εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ Κιθάρας (19-04-2019)

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Εκδηλώσεις της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019

 

Ρεσιτάλ κιθάρας

του Χρήστου Τσαρούχη

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, 8.30 μ.μ.

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 8.30 μ.μ. ο Χρήστος Τσαρούχης θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Merlin, S.de la Maza, Barrios, Torroba.

Ο Χρήστος Τσαρούχης γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε κιθάρα σε μικρή ηλικία με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη, στην τάξη του οποίου το 2008 πήρε Πτυχίο με βαθμό “Άριστα παμψηφεί”.

Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στο ωδείο Athenaeum με την Λίζα Ζώη, παίρνοντας το 2011 το Δίπλωμά του και πάλι με “Άριστα παμψηφεί”.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Χρήστος Τσαρούχης έλαβε μέρος σε αρκετά Σεμινάρια και Master Classes καταξιωμένων κιθαριστών (Λ. Ζώη, Ε. Ασημακόπουλος, R. Dyens, M. Dylla, J. Mills, S.Vlaskalic, κ.ά), ξεκινώντας λίγο αργότερα εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα ή με συναυλίες Μουσικής Δωματίου.

Το 2012 με τον κιθαριστή Ανδρόνικο Καραμπέρη δημιούργησαν ένα ντουέτο κιθάρας πραγματοποιώντας επιτυχημένες εμφανίσεις σε Συναυλίες και Φεστιβάλ, ενώ στο ενεργητικό του προστίθεται η σύμπραξη με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Νικόλαος Λάβδας σε κονσέρτο για τρεις κιθάρες και ορχήστρα, καθώς και η ηχογράφηση μελοποιημένων ποιημάτων με την σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά.

Ο Χρήστος Τσαρούχης είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ από το 2008 διδάσκει κιθάρα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών.

 Â

 

Ρεσιτάλ κιθάρας

του Γιώργου Καφεντζή

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, 9.30 μ.μ.

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 9.30 μ.μ. ο Γιώργος Καφεντζής θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Weiss, Bach, Aguado, Barrios.

Ο Γιώργος Καφεντζής, νικητής του περσινού διαγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Σεπτέμβριο του 1988. Σπούδασε κιθάρα με τον Γιάννη Κακολύρη στο Εθνικό Ωδείο Πύργου από όπου πήρε το Δίπλωμά του το 2015.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε τρία σεμινάρια με τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ενώ πέρυσι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό κιθάρας του 27ου Φεστιβάλ της Πάτρας από όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

Από το 2015 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδος και στο Ολύμπιο Ωδείο Πύργου.

Ο Γιώργος Καφεντζής είναι απόφοιτος (2013) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, ΣΕΥΠ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος σολίστας του εξάχορδου μπουζουκιού έχοντας συμμετάσχει σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα ανά την Ελλάδα.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates