Εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ Κιθάρας (20-04-2019)

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Εκδηλώσεις του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019

 

Διάλεξη

από τον Μίνωα Τυλλιανάκη

Σάββατο 20 Απριλίου 2019, 6.00 μ.μ.

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 6.00 μ.μ. ο Μίνως Τυλλιανάκης θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Οι ευαίσθητοι μουσικοί ταλαιπωρούν τα νεύρα τους".

Ο Μίνως Τυλλιανάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο εν λόγω πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή η οποία εγκρίθηκε με βαθμό άριστα.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό.

Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο 401 ΓΣΝΑ και στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαδικών Χειρουργών το 1998, μετά από εξετάσεις.

Διορίσθηκε Επιμελητής Β’ του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) το 1989, στο οποίο και υπηρετεί έκτοτε. Στο παν/μιο Πατρών εξελέγη Λέκτωρ το 1992, Επίκουρος καθηγητής το 1997, Αναπληρωτής Καθηγητής το 2003 και Καθηγητής το 2007. Το 2016 εξελέγη Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΠ. Έχει εξειδικευθεί στην χειρουργική χειρός και μικροχειρουργική στο St Gallen της Ελβετίας (1991) και στο Lousville, Kentucky, USA, (2000). Τα κύρια κλινικά του ενδιαφέροντα είναι οι τραυματισμοί των άκρων, και η επανορθωτική χειρουργική του άνω άκρου και του άκρου ποδός και ποδοκνημικής. Έχει συμμετάσχει ως co-investigator σε διεθνείς τυχαιοποιημένες, πολυκεντρικές μελέτες από το 1998 έως το 2007.

Έχει συγγράψει 5 κεφάλια σε ελληνικά βιβλία Ορθοπαιδική και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 64 ξενόγλωσσων πλήρων δημοσιεύσεων και 31 περιλήψεων σε διεθνή περιοδικά. Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε ορθοπαιδκά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει δώσει 400 διαλέξεις, κυρίως στο εξωτερικό. Από το 2000 έως το 2004 εκπροσώπησε την Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία στο Union of European Medical Specialties.

Είναι μέλος 15 επιστημονικών εταιρειών και τμημάτων εταιρειών – στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Έχει οργανώσει ή συνδιοργανώσει 64 συνέδρια, σεμινάρια ή συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων γνωστότερο είναι το παγκόσμιας εμβέλειας εκπαιδευτικό σεμινάριο οστεοσύνθεσης στο Davos της Ελβετίας το 2015 και 2016.

Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις για εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει ως reviewer στην εκδοτική επιτροπή 6 διεθνών περιοδικών. Από το 2018 είναι section editor στο διεθνούς φήμης περιοδικό Hip International.

Το 2008 ίδρυσε –και έκτοτε είναι πρόεδρος- στην Ελλάδα τον ελληνικό βραχίονα (AOTrauma Chapter Greece) του ιδρύματος AOFoundation που με έδρα το Davos της Ελβετίας αποτελεί τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο διεθνή οργανισμό που ασχολείται με την μελέτη και αντιμετώπιση των καταγμάτων. Διετέλεσε πρόεδρος του Νοτιοανατολικού Τμήματος της Ευρώπης του εν λόγω οργανισμού από το 2015 έως το 2017.

 Â

 

Ρεσιτάλ κιθάρας

του Μανώλη Βροντινού

Σάββατο 20 Απριλίου 2019, 8.30 μ.μ.

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 8.30 μ.μ. ο Μανώλης Βροντινός θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Bach, Scarlatti, Granados.

Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το “Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως”. Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσιάζοντας μεταξύ των άλλων και το κονσέρτο για σόλο κιθάρα του διαπρεπή συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες και ρεσιτάλ καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Βιργινία Αμαριωτάκη, πραγματοποιώντας συναυλίες ως ντουέτο. Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου, είναι το “Κονσέρτο για δυο κιθάρες και ορχήστρα” του Θόδωρου Αντωνίου, καθώς και το “Lorca Divertimento - για δυο κιθάρες και ορχήστρα” του Βασίλη Τενίδη, έργα που και τα δύο γράφτηκαν και αφιερώθηκαν σ’ αυτούς.

Τέλος παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και στο ωδείο Χάρης Σαρρής.

 

 

Ρεσιτάλ κιθάρας

του Anton Baranov

Σάββατο 20 Απριλίου 2019, 9.30 μ.μ.

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 9.30 μ.μ. ο Anton Baranov θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Aguado, Sor, Giuliani, Legnani.

Ο Anton Baranov γεννήθηκε το 1984 και άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 10 ετών. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο φημισμένο Κρατικό Ωδείο Rimsky-Korsakov της Αγίας Πετρούπολης, όπου ανέλαβε μια τάξη διδασκαλίας κιθάρας όταν αποφοίτησε το 2010.

Ως νικητής του πλέον έγκυρου διεθνούς διαγωνισμού GFA το 2013 και επί πλέον ως κάτοχος περισσοτέρων των 20 διεθνών βραβείων, ο Ρώσος κιθαριστής Anton Baranov έχει σήμερα πάρει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του.

Με τα CD της εταιρείας NAXOS που κυκλοφορούν παντού και τις εμφανίσεις του σε επώνυμες αίθουσες συναυλιών (Carnegie Hall, Palau de Musica, Mariinsky Concert Hall, Centenario Hall etc.), ο Baranov έχει αποσπάσει όχι μόνον τα κολακευτικότερα σχόλια από κοινό και κριτικούς αλλά και αυτού του Roland Dyens ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά “…πρόκειται για έναν πραγματικό μουσικό, έναν από τους ελάχιστους κιθαριστές που σε κάνει σχεδόν να ξεχάσεις το όργανο που παίζει, καταφέρνοντας να εστιάζει την προσοχή σου στην εκφραστικότητα της μουσικής και μόνο σε αυτή.”

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates