26ο Φεστιβάλ Κιθάρας (07 έως 10-4-2017)

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος

7-10 Απριλίου 2017

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια συνεχούς προσφοράς.

Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το 26ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές: Sabrina Vlaskalic και ο Vladimir Gorbach, οι οποίοι θα δώσουν ρεσιτάλ και θα διδάξουν σε Master-Classes.

Σημαντικές παρουσίες διακεκριμένων καλλιτεχνών συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι διακεκριμμένοι σολίστες Κυριακή Κόντη και Θανάσης Παύλου θα συμμετάσχουν ως ντουέτο σε συναυλία αλλά και ως κουαρτέτο μαζί με τους Ελένη Μιχαλοπούλου-τραγούδι και Παναγιώτη Κελέκη-φλάουτο. Ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσουν και οι Βασίλης Δίγκος και Θοδωρής Θεοδωρούδης.

Τέλος, διαλέξεις θα δώσουν η Λίζα Ζώη και ο Σπύρος Δελέγκος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον οργανοποιό Παύλο Γύπα για την αθλοθέτηση του Α΄ Βραβείου του διαγωνισμού, καθώς επίσης και τον Μουσικό Οίκο “Κ. Παπαγρηγορίου - Χ. Νάκας” για τα έπαθλα και την ευγενική του προσφορά.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 26ο Φεστιβάλ

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates