Duo Βιργινία Αμαριωτάκη - Μανώλης Βροντινός (24-04-2016)

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Duo Κιθάρας

με τους Βιργινία Αμαριωτάκη

& Μανώλη Βροντινό

Κυριακή 24 Απριλίου 2016, 9.30 μ.μ.

 

Βιργινία Αμαριωτάκη - Μανώλης Βροντινός

Η Βιργινία Αμαριωτάκη και ο Μανώλης Βροντινός, με καταγωγή απ’ την Κρήτη, σπούδασαν κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο παίρνοντας το Δίπλωμά τους με Άριστα απ’το Ωδείο Athenaeum και το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας αντίστοιχα, ενώ έκτοτε στο ενεργητικό τους καταγράφονται πολυάριθμα ρεσιτάλ σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

To 2008 η Αμαριωτάκη κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας στo Φεστιβάλ της Πάτρας και στη συνέχεια συνέπραξε με διακεκριμένους μουσικούς (Άρης Γαρουφαλής, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου) αλλά και ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες.

Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο “Asturias”. Η Βιργινία Αμαριωτάκη διδάσκει σήμερα στο Ωδείο Athenaeum.

Ο Μανώλης Βροντινός απέσπασε το Α' Βραβείο στον  Ά Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της Ορχήστρας της Βοστόνης.

Ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει στο Ηράκλειο στο “Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης”.

Τα τελευταία χρόνια και μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους ως ντουέτο, ο διαπρεπής συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου έγραψε και αφιέρωσε στους δυο καλλιτέχνες ένα κονσέρτο για 2 κιθάρες. Αφιερωμένο επίσης στους ίδιους, είναι και το κονσέρτο σε πέντε μέρη του γνωστού συνθέτη Βασίλη Τενίδη που γράφτηκε πρόσφατα. Τα έργα αυτά καθώς επίσης και το κονσέρτο για 2 κιθάρες του Σάββα Ζάννα,. ηχογραφήθηκαν και θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε CD.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates