25ο Φεστιβάλ Κιθάρας (22 έως 25-4-2016)

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος

22-25 Απριλίου 2016

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος ένα τέταρτο του αιώνα συνεχούς προσφοράς.

Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το επετειακό 25ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσει με την παρουσία του ο διεθνούς ακτινοβολίας συνθέτης – κιθαριστής Roland Dyens, ο οποίος θα δώσει ρεσιτάλ, θα διδάξει σε 2 Master-Classes και θα προεδρεύσει του Διαγωνισμού Κιθάρας.

Σημαντικές παρουσίες διακεκριμένων καλλιτεχνών συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων: Master-Classes και ρεσιτάλ θα δώσει ο βραβευμένος με Α΄ Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό GFA  Ρώσος  κιθαριστής Anton Baranov, οι καταξιωμένοι σολίστες Μανώλης Βροντινός και Βιργινία Αμαριωτάκη που θα συμμετάσχουν ως ντουέτο σε δυο κονσέρτα με ορχήστρα, ενώ ακόμη ρεσιτάλ θα δώσουν ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Ολλανδός Martin van Hees και ο πολλά υποσχόμενος Δημήτρης Σουκαράς που κατέκτησε το Β΄ Βραβείο.

Τέλος, διαλέξεις θα δώσουν ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος και ο γνωστός σε όλους μας κιθαριστής και συνθέτης Κώστας Γρηγορέας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον οργανοποιό Παύλο Γύπα για την αθλοθέτηση του Α΄ Βραβείου του διαγωνισμού, καθώς επίσης και τον Μουσικό Οίκο “Panas Music” για τα έπαθλα και την ευγενική του προσφορά.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 25ο Φεστιβάλ

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates