Ρεσιτάλ Κιθάρας του Marcin Dylla (04-04-2015)

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Marcin Dylla

Σάββατο 4 Απριλίου 2015, 9.30 μ.μ.

 

Ο Marcin Dylla που χαρακτηρίστηκε από την έγκυρη Washington Post ως “ο πλέον ταλαντούχος κιθαριστής του πλανήτη”, γεννήθηκε στο Χόρσοβ της Πολωνίας το 1976. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο Ωδείο Ruda Slaska της γενέτειράς του, συνέχισε στη μουσική Ακαδημία του Katowice με την Adi Wanda Palacz και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ελβετία με τον O.Ghiglia, στη Γερμανία με την S. Prunnbauer και στην Ολλανδία με τον C. Marchione.

Ο Dylla έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς κατακτώντας 19 Πρώτα Βραβεία με αποκορύφωμα αυτόν του GFA στο Λος Άντζελες το 2007, που του έδωσε την ευκαιρία την επόμενη χρονιά να εμφανιστεί σε περισσότερα από 50 ρεσιτάλ στις ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, να ηχογραφήσει CD και DVD με γνωστές εταιρείες και να υπογράψει συμβόλαια για εκτεταμένες περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Στις μέρες μας ο Marcin Dylla εκτός από τις συνεχείς εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της υφηλίου, λαβαίνει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ, παίζει με συμφωνικές ορχήστρες ενώ παράλληλα διδάσκει σε πολυάριθμα Master Classes σε όλο τον κόσμο.

Το 24ο Φεστιβάλ της Πάτρας είναι ιδιαίτερα χαρούμενο που φέτος φιλοξενεί έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη ο οποίος, εκτός από το ρεσιτάλ τού Σαββάτου, θα διδάξει για δυο ημέρες σε Master Class και θα προεδρεύσει στη μεγάλη κατηγορία του διαγωνισμού κιθάρας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates