Ρεσιτάλ Κιθάρας του John Mills (12-04-2014)

23ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του John Mills

Σάββατο 12 Απριλίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Απόφοιτος του Royal College of Music στην τάξη του John Williams και αργότερα με Master Classes του Julian Bream και του Andrés Segovia στην Ισπανία, ο Άγγλος κιθαριστής John Mills έχει πριν πολλά χρόνια αποκτήσει μια διεθνή φήμη. Από το ντεμπούτο του στο Wigmore Hall του Λονδίνου το 1971 έως τις μέρες μας, έχει επισκεφθεί σε συνεχείς περιοδείες περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, Αμερικής, Αυστραλίας, Σιγκαπούρης και Νέας Ζηλανδίας.

Εκτός από τα ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα, έχει εμφανισθεί ακόμη σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου άλλοτε ως ντουέτο με βιολί, με τσέμπαλο, με πιάνο, με φωνή και βέβαια ως ντουέτο κιθάρας με την σύζυγό του κιθαρίστρια Cobie Smit.

Συνεχίζοντας τη διεθνή του καριέρα με εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ηχογραφήσεις δίσκων και διδασκαλία σε πανεπιστήμια και μουσικές ακαδημίες, ο John Mills έχει κατακτήσει την φήμη του εξαίρετου κιθαριστή με τον βελούδινο ήχο και τις υπέροχες ερμηνείες.

Ένα διπλό CD που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο "Segovia - The Ramirez Years" απέσπασε το βραβείο του Music Magazine του BBC.

Αν και στην Αθήνα έχει έλθει και στο παρελθόν για συναυλίες και σεμινάρια αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, η επίσκεψή του στο Φεστιβάλ της Πάτρας γίνεται για πρώτη φορά και περιλαμβάνει ένα ρεσιτάλ, δυο Master Classes και τη συμμετοχή του ως προέδρου της επιτροπής στον διαγωνισμό κιθάρας, αποτελεί δε για όλους μας ένα ξεχωριστό γεγονός και προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φετινές τετραήμερες εκδηλώσεις. 

Στο ρεσιτάλ θα ερμηνεύσει εργα των: Alexandre Tansman, Hans Haug, Joaquin Turina, Isaac Albeniz, Enrique Granados.

 

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates