Ρεσιτάλ Κιθάρας του Γιώργου Τοσικιάν (11-04-2014)

23ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Γιώργου Τοσικιάν

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό "Άριστα Παμψηφεί". Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια των καταξιωμένων κιθαριστών Manuel Barrueco, Roland Dyens, Oscar Ghiglia, Ευάγγελου Ασημακόπουλου και Λίζας Ζώη.

Διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία και τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας "Δημήτρης Φάμπας".

Από το 2005 ο Γιώργος Τοσικιάν δίνει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας, Ekon Festival, International Renaissance Music Festival, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, Θερινή Ακαδημία Κλασικής Κιθάρας, Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας κ.α. Από το 2007 είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επίσης μέλος του κιθαριστικού συνόλου "Κίθαρις".

Από το 2011 συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή-συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο "Guitar Music by Greek Composers", ενώ τρία χρόνια αργότερα παρουσιάζει το δεύτερό του ηχογράφημα, με τίτλο "Mosaic".

Στο ρεσιτάλ θα ερμηνεύσει έργα των: Sid Robinovitch, Lily Afshar, Evangelos Boudounis, Iakovos Kolanian και Dusan Bogdanovic

O Γιώργος Τοσικιάν διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.


Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates