23ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Αψηφώντας το κλίμα των ημερών που επιβάλει λιτότητα και περικοπές, το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συνεχίζει την επιτυχημένη του διαδρομή για 23η χρονιά με ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Σε μια εποχή που ο τόπος μας μαστίζεται από οικονομική δυσπραγία, το Φεστιβάλ αυτοχρηματοδοτούμενο, εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή των καλεσμένων του και την πολύτιμη βοήθεια των φίλων του.

Χωρίς χορηγούς, χωρίς συμπαράσταση ή βοήθεια από κάποιον φορέα, με μόνο στήριγμα την προσέλευση δεκάδων σπουδαστών και φίλων αυτού του θεσμού, το Φεστιβάλ Κιθάρας φιλοδοξεί και πάλι να προσφέρει στους νέους που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενημέρωση, γνώση, επικοινωνία, ψυχαγωγία.

Όπως στα χρόνια που προηγήθηκαν, έτσι και φέτος οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν τη διδασκαλία μας και τη διδασκαλία του John Mills, δυο πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις από διακεκριμένες προσωπικότητες και έξι συναυλίες από διαπρεπείς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και ταλαντούχους νέους.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα κλείσουν όπως πάντα με τους τρεις διαγωνισμούς κιθάρας που δίνουν την ευκαιρία σε σπουδαστές κάθε ηλικίας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να μετρήσουν τις επιδόσεις τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ αφιλοκερδώς, τον Μουσικό Οίκο Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκα που αθλοθέτησε τα βραβεία και τα δώρα των διαγωνισμών και τέλος όλους όσοι μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας αυτή.

                        Λίζα Ζώη – Ευάγγελος Ασημακόπουλος

 

Ευάγγελος Ασημακόπουλος - Λίζα Ζώη

Έχοντας σπουδάσει με τον Δημήτρη Φάμπα, τους Presti-Lagoya και τον Andrés Segovia, με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό τους, αλλά και με διθυραμβικές κριτικές από εφημερίδες κύρους (New York Times, Daily Telegraph, Paris Matin, Chicago Sun, Los Angeles Times κ.ά.) η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος συνεχίζουν μια καλλιτεχνική διαδρομή που έκλεισε μισό αιώνα.
Οι δύο καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησαν εκτεταμένες περιοδείες στην Ευρώπη, Αμερική και Καναδά, συμμετείχαν σε μεγάλα Φεστιβάλ (Νέα Υόρκη, Αμβέρσα, Άμστερνταμ, Ρώμη, Μεξικό, Αθηνών), εμφανίστηκαν ως σολίστ με ονομαστές ορχήστρες και έδωσαν εκατοντάδες κοντσέρτα στις γνωστότερες αίθουσες συναυλιών περιλαμβανομένων των Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Concertgebouw, Wigmore Hall, Lincoln Center, Salle de la Ville και Ηρώδειου.
Εκτός από τις μεταγραφές και τα CD τους για μία και δύο κιθάρες, η καλλιτεχνική προσφορά του ντουέτου περιλαμβάνει ακόμη διδασκαλία σε Master Classes σε γνωστά Πανεπιστήμια και Ακαδημίες όπως Juilliard School, Royal Academy, Royal College, U.C.L.A., Βοστόνη, Μίσιγκαν, Stony Brook, Mannes College, αλλά και πολλές παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων.
Τέλος στα 50 χρόνια διδασκαλίας τους, τόσο η Λίζα Ζώη όσο και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος έχουν δημιουργήσει μία σχολή εκλεκτών κιθαριστών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates