Ρεσιτάλ Κιθάρας του Αλέξη Φρουδαράκη (28-04-2013)

22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

τoυ Αλέξη Φρουδαράκη

Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 9.30 μ.μ.

 

Ο Αλέξης Φρουδαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αφού πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον πατέρα του Νίκο Φρουδαράκη, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα με δάσκαλο τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο ωδείο "Φίλιππος Νάκας" (Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και A΄ Βραβείο ).
Με υποτροφία της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας του Λονδίνου πραγματοποίησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών, αποφοιτώντας με το Δίπλωμα Διδασκαλίας (L.R.A.M.) και το Postgraduate Performance Diploma (DipRAM) την υψηλότερη διάκριση της Ακαδημίας.

Πήρε μέρος ενεργά σε Μaster Classes με διάσημους σολίστ και δασκάλους όπως οι: Barrueco, Russell, Ghiglia, Dyens κ.α.

Από τη συμμετοχή του σε διάφορους διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Φινλανδία, έχει αποσπάσει μια Πανελλήνια και έξι Διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Julian Bream (Αγγλία) και 3η θέση στον Διαγωνισμό "Francisco Tarrega – Benicassim" (Ισπανία).
Ως σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Κ.Ο.Α. και η Καμεράτα και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Jose Fabra, Helge Slaato, Μιχάλης  Οικονόμου, Αλέξανδρος  Μυράτ και Ελευθέριος  Καλκάνης.
Διδάσκει στην Μουσική Σχολή Κιθάρας Φρουδαράκη στο Ηράκλειο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates