Ρεσιτάλ Κιθάρας του Goran Krivokapic (27-04-2013)

22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

τoυ Goran Krivokapic

Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 9.30 μ.μ.

 

Γεννημένος το 1979, ο Goran Krivokapic θεωρείται στις μέρες μας ως ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του στην διεθνή μουσική σκηνή.
Εκτός από τα 18 διεθνή Α΄ Βραβεία που κατέκτησε σε ισάριθμους διαγωνισμούς, έχει τιμηθεί και στον Διεθνές Συνέδριο της Alessandria (Ιταλίας) το 2005 ως "ο καλύτερος νέος κιθαριστής" ενώ το CD του το 2006 βραβεύτηκε ως το "καλύτερο CD της χρονιάς".

Ο Γκόραν Κριβόκαπιτς λάβαινε μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς από 14 ετών, αλλά η χρονιά που πραγματικά τον καθιέρωσε στο παγκόσμιο κιθαριστικό στερέωμα ήταν το 2004, όταν κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον διεθνή  διαγωνισμό του G.F.A. στις Ην. Πολιτείες και το Α΄ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό της Viña del Mar στη Χιλή.
Έκτοτε δίνει συνεχώς ρεσιτάλ σε κάθε γωνιά της υφηλίου, παίρνει μέρος σε γνωστά Φεστιβάλ και εμφανίζεται σε ονομαστές αίθουσες όπως η Concertgebouw του Άμστερνταμ, η Tchaikovsky στη Μόσχα, η Lubkowitz Palace της Βιέννης και η Conde Duque της Μαδρίτης.
Ο Γκόραν παράλληλα με τις εμφανίσεις του, συχνά προσκαλείται για Master Classes και διαλέξεις σε διεθνείς Ακαδημίες και Πανεπιστήμια ενώ η συνεργασία του με σύγχρονους συνθέτες έχει σαν αποτέλεσμα να γραφούν καινούργια έργα τα οποία παρουσιάζει ο ίδιος στα ρεσιτάλ του μαζί με τις προσωπικές του μεταγραφές από συνθέτες της Μπαρόκ και της Κλασικής περιόδου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως από το 2010 ο Γκόραν Κριβόκαπιτς διδάσκει ως Λέκτορας στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Koblenz της Γερμανίας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates