Ρεσιτάλ Κιθάρας της Sabrina Vlaskalic (28-04-2013)

 22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

της Sabrina Vlaskalic

Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 9.30 μ.μ.

 

Η Sabrina Vlaskalic γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1989 και στα επτά της χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές της στην κιθάρα στις τάξεις των Α. Τζώρτζεβιτς και Σ. Τόσιτς ενώ αργότερα παρακολούθησε Σεμινάρια και Master classes από διακεκριμένους σολίστες του οργάνου όπως οι M. Barrueco, P. Romero, O. Ghiglia, R. Dyens, S. & O. Assad κ.ά.
Από το 2004 που λαβαίνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς έχει κατακτήσει 24 Βραβεία και 10 ειδικά Βραβεία για τις ερμηνευτικές της ικανότητες.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ενώ έχει συμπράξει κατ’ επανάληψη ως σολίστ με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ολλανδία όπου διδάσκει στο Hanze University of Arts, ενώ με ορμητήριο τη Χάγη πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκτεταμένες περιοδείες στην Ευρώπη και Αμερική, ηχογραφεί σε Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και λαβαίνει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ.

Η Σαμπρίνα είχε εμφανισθεί στην Πάτρα για πρώτη φορά το 2008 στο 17ο Φεστιβάλ Κιθάρας αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για την τεχνική και ερμηνευτική της ικανότητα, γεγονός που επιβεβαίωσε λίγους μήνες αργότερα με ένα εξ ίσου εντυπωσιακό ρεσιτάλ στην Αθήνα.
Προσεκλήθη για δεύτερη φορά το 2010 στο Φεστιβάλ της Πάτρας σημειώνοντας την ίδια πάντα επιτυχία και διευρύνοντας τον κύκλο των θαυμαστών της. Μετά από γενική απαίτηση είναι και πάλι φέτος προσκαλεσμένη στο 22ο Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας για να δώσει ρεσιτάλ και να διδάξει αυτή τη φορά.
Στα είκοσι τέσσερα της χρόνια η Σαμπρίνα Βλάσκαλιτς θεωρείται σήμερα από πολλούς, ως ένα από τα πιο αυθεντικά ταλέντα της κλασικής κιθάρας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates