Ρεσιράλ Κιθάρας του Αστρινού Καραγεωργάκη (26-04-2013)

22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Αστρινού Καραγιωργάκη

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, 9.30 μ.μ.

 

Ο Αστρινός Καραγιωργάκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο πέρνοντας το Δίπλωμά του τo 1999 με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης (τάξη Γ. Κακολύρη). Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά παίρνοντας το 2000 το πτυχίο Φούγκας (τάξη Α. Καλλιανιώτη) ενώ την ίδια χρονιά αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Εθνομουσικολογία.

Έχει ακόμη λάβει μέρος σε σεμινάρια κιθάρας αλλά και Ερμηνείας της Μουσικής με τους Rolland Dyens, Ε. Ασημακόπουλο, Λ. Ζώη,  Π. Αδάμ, Α. Καλογερά, Κ. Βαρότση κ.ά.

Ο Αστρινός Καραγιωργάκης έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ναύπακτο, Πύργο και Θήβα, ενώ το 1999 και το 2000 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με το συγκρότημα "Ζεύξις".

Το 1997 συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και συνέθεσε τη μουσική για εκπαιδευτικό CD-ROM με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία ενώ το 2004 συνίδρυσε το latin jazz σχήμα "Ταξίδι στο Νότο", με το οποίο πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε αθηναϊκές μουσικές σκηνές, ερμηνεύοντας λατινοαμερικάνικη και ισπανική μουσική.

Από το 2002 είναι τακτικός καθηγητής κιθάρας στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, ενώ κιθάρα αλλά και Ανώτερα Θεωρητικά διδάσκει επίσης στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ζωγράφου).

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates