Ρεσιτάλ κιθάρας του Χρίστου Τζιφάκι (08-04-2012)

Ρεσιτάλ κιθάρας του Χρίστου Τζιφάκι

Κυριακή 8 Απριλίου 2012,  9.30μ.μ.

 

Θα ερμηνεύσει έργα πάνω σε τεχνικές και ρυθμούς

της τεχνοτροπίας του Φλαμέγκο.

Στο καχόν θα συνοδεύσει ο Βαλέριος Ιωαννίδης.


Χρίστος Τζιφάκις

Θεωρείται σήμερα κορυφαίος κιθαριστής του φλαμένκο στη χώρα μας, σπούδασε κλασική κιθάρα με τους Κ. Dirkx, Τ. Müller-Pering, Η. Kappel, P. Romero και A. Carlevaro, έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες μεταξύ άλλων και υπό τη διεύθυνση του Leo Brouwer.

Ο Τζιφάκις ταξίδεψε στην Ισπανία όπου μελέτησε την τέχνη του φλαμένκο δίπλα στους M. Sanlucar και G. Nuñez ενώ αργότερα επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε σύγχρονη αρμονία-jazz με τον Μ. Αλεξίου και θεωρητικά με τον Μ. Τραυλό ο οποίος του αφιέρωσε ένα κοντσέρτο που ο Τζιφάκις ερμήνευσε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και αργότερα ηχογράφησε με την Ορχήστρα της Σόφιας.

Το 2000, ιδρύοντας το συγκρότημα Flamenco Aire, συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες του φλαμένκο (G. Nuñez, C. Cortez) αλλά και με Έλληνες και ξένους μουσικούς και χορευτές με τους οποίους εμφανίστηκε σε διάφορα Φεστιβάλ.

Οι συνθέσεις του περιλαμβάνουν έργα για σόλο κιθάρα, διασκευές κι ενορχηστρώσεις για flamenco-jazz group. Μια από αυτές το ‘Flamenco Alchemy’(κονσέρτο για κιθάρα flamenco και ορχήστρα) ερμήνευσε το 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον διάσημο χορευτή του flamenco Joaquin Grilo.


Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates