Ρεσιτάλ κιθάρας του Μανώλη Βροντινού (07-04-2012)

Ρεσιτάλ κιθάρας του Μανώλη Βροντινού

Σάββατο 7 Απριλίου 2012, 8.30μ.μ.

 

Fernando Sor: Thème Varié op. 9
Agustín Barrios Mangoré: La Catedral
Mario Castelnuovo Tedesco: Capriccio Diabolico (Omaggio a Paganini)
Astor Piazzolla: Invierno Porteño
                        Otoño Porteño



Μανώλης Βροντινός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας από όπου το 1994 πήρε το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και Α΄Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το "Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως", ενώ λίγο αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barreueco, Roland Dyens, κ.ά.).

Απέσπασε Α΄Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β΄Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και το κονσέρτο για κιθάρα του διαπρεπή συνθέτη Θόδωρου Αντωνίου.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ΄επανάληψη σε συναυλίες και ρεσιτάλ καθώς και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της Ορχήστρας της Βοστώνης.

Τέλος παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης και στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates