Διάλεξη του Θανάση Δρίτσα (07-04-2012)

Διάλεξη του Θανάση Δρίτσα με θέμα:

"Μουσική θεραπεία: η ζωή μας ως μουσικός αυτοσχεδιασμός"

Σάββατο 7 Απριλίου 2012,  6.30μ.μ.

Θανάσης Δρίτσας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS του Λονδίνου.

Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά

και σύνθεση με τους Κώστα Κυδωνιάτη και Γιάννη Ιωαννίδη ενώ παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music του Λονδίνου. Πολλές επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά υψηλού δείκτη αναφοράς, ενώ ο ίδιος έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου.

Αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μουσικοθεραπείας και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική.

Ο Θανάσης Δρίτσας έχει κάνει διαλέξεις και συγχρόνως συναυλίες με έργα του σε πολλά συνέδρια και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενώ δίσκοι, CDs και βιβλία του κυκλοφορούν παντού.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ποιότητας Ζωής & Ψυχοκοινωνικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ενώ από το 1995 εργάζεται ως καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates