Ρεσιτάλ κιθάρας του Αντώνη Λιοπύρη (06-04-2012)

Ρεσιτάλ κιθάρας του Αντώνη Λιοπύρη

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, 9.30μ.μ.

It's all Dyens to me
 
R. Dyens: Songe Capricorne

R. Dyens: Tango en Skai

R. Dyens: Saudade no.1

R. Dyens: Saudade no.3

A. Villoldo (tr. R. Dyens): El Choclo

E. Satie (tr. R. Dyens): Gnossienne no.

R. Dyens: Libra Sonatine,  a) India,  b) Largo,  c) Fuoco

 

Αντώνης Λιοπύρης

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1982 όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα με καθηγητή τον Γιάννη Γιακουμάκη. Έλαβε το Δίπλωμα της κιθάρας με βαθμό (Παμψηφεί) "Άριστα" με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στην Αθήνα. Παράλληλα με τις βασικές του κιθαριστικές σπουδές έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα Φεστιβάλ και Masterclass.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ηλικία 15 ετών. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλές δεκάδες εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα έχει παίξει μουσική ζωντανά στο ραδιόφωνο στα πλαίσια συνεντεύξεων στο 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ με ραδιοφωνικό παραγωγό τον Νίκο Αϊβαλή.
Έχει διακριθεί για τη μουσική του με: Α΄Επαινο και Ειδικό Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στη Βέροια (2009), Α΄Βραβείο στο διαγωνισμό κιθάρας στην Ερμούπολη της Σύρου (2010), Έπαινο και το Μετάλλιο του ομίλου της UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος (2010), Α΄Βραβείο στο διαγωνισμό κιθάρας στην Πάτρα (2011) και Α΄Βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής του Φεστιβάλ "Μουσικό Καλοκαίρι 2011" του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Ερέτρια.
Τέλος, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Sunburst, Let Light Surround You" αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012 από τη γερμανική εταιρία Human Voice Music.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates