Το Patras Guitar Duo στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ρόδου (30.09.2022)

Το Patras Guitar Duo στο
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ρόδου

Οι καθηγητές κιθάρας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης, μέλη του Patras Guitar Duo, θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ρόδου - Ημέρες Κιθάρας Ρόδος 2022, δίνοντας μια συναυλία με έργα για δύο κιθάρες στα πλαίσια του φεστιβάλ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Το φεστιβάλ, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει ο διακεκριμένος κιθαριστής Ευάγγελος Ασημακόπουλος, διοργανώνεται από τον δήμο Ρόδου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία προσκαλώντας κιθαριστές παγκοσμίου βεληνεκούς και συμβάλλοντας τόσο στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού όσο και της χώρας μας γενικότερα.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης σπούδασαν στην Πάτρα με τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη παίρνοντας και οι δυο το Πτυχίο τους με "Άριστα παμψηφεί" στο Ωδείο "Φ. Νάκας" και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές στην Αθήνα κοντά στη διακεκριμένη κιθαρίστρια Λίζα Ζώη παίρνοντας Δίπλωμα στο Ωδείο "Athenaeum", επίσης με βαθμό "Άριστα παμψηφεί". Παράλληλα οι δυο κιθαριστές εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας Σεμινάρια και Master classes με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, duo Evangelos & Liza. Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κ.λπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικ. Λάβδας.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ως μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων "Θ. Τσιπινάκης", έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο κ.λπ.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος). Σε συνεργασία με το Athenaeum Guitar Trio συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο "Aufs Paradies" του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο "Τρίπτυχο" για σόλο κιθάρα του πατρινού συνθέτη Τίμου Γεννάτου το οποίο ο συνθέτης του έχει αφιερώσει.

Ο Χρήστος Τσαρούχης, εκτός από τις σόλο εμφανίσεις του έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικές εκπομπές σειρά κομματιών για κιθάρα και φωνή, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά.

Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά, δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, αποσπώντας στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών. Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήματος Γεωλογίας και Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα, είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates