Απόηχος συναυλιών σπουδαστών του Ωδείου (10.04.2022)

"Απόηχος συναυλιών
σπουδαστών του Ωδείου
"

 

Το έτος 2022 η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συμπληρώνει 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στη μουσική παιδεία και στον πολιτισμό της πόλης. Χιλιάδες μαθητών, όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από τις αίθουσες του Ωδείου και χιλιάδες συναυλίες έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στα πολιτιστικά συμβάντα. Πριν τις διακοπές του Πάσχα σπουδαστές σχολών-τμημάτων του Ωδείου ερμήνευσαν εξαιρετικά, στην Αίθουσα Συναυλιών, έργα ρεπερτορίου ανάλογα με το επίπεδο σπουδών που βρίσκονται.

 

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 6.30μ.μ., οι σπουδαστές της σχολής Κλασσικών Κρουστών, σε διδασκαλία του καθηγητή Πάνου Θωΐδη, σε σόλο ή ντουέτα ή τρίο, ερμήνευσαν με άψογη τεχνική έργα για μη τονικά κρουστά, για μαρίμπα, γκλόγκενσπιλ, βιμπράφωνο ή κλασσικά τυμπάνια. Ερμηνεύτηκαν έργα των: Vivaldi, Bizet, Brahms, Beethoven, Prokofiev.

 

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στις 8μ.μ. και το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 7.30μ.μ. μοιράστηκαν οι σπουδαστές της σχολής Κιθάρας, των καθηγητών του Ωδείου, Π. Κυδωνιάτη, Χ. Τσαρούχη, Α. Καραμπέρη και Γ. Αθανασακόπουλου. Στην συναυλία της Παρασκευής συμμετείχαν  οι μαθητές της Προκαταρκτικής, Κατωτέρας και Μέσης. Το Σάββατο, το τμήμα της Ανωτέρας, των Πτυχίων και των Διπλωμάτων (Δεξιοτεχνίας), ερμήνευσε έργα επιπέδου σολιστικών συναυλιών, τόσο από την επιλογή των έργων όσο και από την εκτέλεση και φυσικά την διδασκαλία. Δειγματικά αναφέρουμε τα έργα : Asturias (Albeniz), Tango en Skai (Dyens), Σουΐτες (Bach), Fuoco (Dyens), La Catedral (Barrios), Invocation y Danza (Rodrigo), Verano Porteno (Piazzolla), Variations on Anatolian Folk Song (Domeniconi), El Decameron Negro (Brower), Mallorca (Albeniz). Στη συναυλία του Σαββάτου συμμετείχαν οι τάξεις των καθηγητών, Π. Κυδωνιάτη,  Α. Καραμπέρη και Χ. Τσαρούχη.

 

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 11.30 το πρωΐ, οι σπουδαστές του τμήματος Φλάουτου της σχολής Πνευστών, σε διδασκαλία της καθηγήτριας Ρ. Καββαδία, έδωσαν συναυλία. Οι μικροί φλαουτίστες σε άρτιες σολιστικές  εκτελέσεις, αλλά και σε σύνολο, ερμήνευσαν: Joplin, Andersen, Satie, Sains-Sans, Giraud, Borne, Rachmaninoff, Donjon, Devienne, Taktakisvili. Όπου υπήρχε συνοδεία πιάνου έπαιξε η Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου.

Μετά από δύο χρόνια "αναγκαστικής απουσίας", λόγω covit, επανερχόμαστε με αγάπη σε αυτό που κάνουμε, και σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση της "Φιλαρμονικής" είναι το 29ο Φεστιβάλ Κιθάρας, Λίζας Ζώη & Ευάγγελου Ασημακόπουλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 15 έως και τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates