Τριήμερο Σύγχρονης Μουσικής (09-11.12.2021)

Τριήμερο

Σύγχρονης Μουσικής

9 - 11 Δεκεμβρίου 2021

 

Σειρά εκδηλώσεων (συναυλίες - έκθεση - workshops) για τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου του ΚΣΥΜΕ.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συμμετέχει στο τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), στην Αίθουσα Συναυλιών “Άρης Γαρουφαλής” του Ωδείου Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  συναυλίες ενόργανης και ηλεκτρονικής μουσικής, όπου θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων κυρίως συνθετών εκ των οποίων ένας αριθμός θα είναι έργα σε πρώτη εκτέλεση, παραγγελίες για την συγκεκριμένη διοργάνωση που θα αφορούν έργα ενόργανης, ηλεκτρονικής ή μουσικής με μικτά μέσα. Δίνεται μεγάλη ώθηση σε νέους συνθέτες να συνθέσουν και να παρουσιάσουν έργα τους.

Οι σπουδαστές των τάξεων μουσικών οργάνων, ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης καθώς και ηλεκτρονικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και του Καλογεροπούλειου που θα προσκληθούν να παρουσιάσουν έργα τους, θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη αυτά που διδάσκονται στους χώρους σπουδών τους. Οι μουσικοί, καθηγητές και σπουδαστές από τις δύο πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ήτοι από την Πάτρα η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και από την Κόρινθο το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν διαδικτυακά στις συναυλίες παρουσιάζοντας έργα τους εμβόλιμα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο Ωδείο Αθηνών.
Άλλες δράσεις θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, όπως οι παρουσιάσεις του εξοπλισμού (ιστορικού και σύγχρονου) καθώς και ακροάσεις και αναλύσεις έργων που δημιουργήθηκαν στο ΚΣΥΜΕ μέσα στα 40 χρόνια λειτουργίας του, οι συναυλίες με έργα σπουδαστών τόσο του τμήματος ηλεκτρονικής μουσικής του ΚΣΥΜΕ όσο και σπουδαστών σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και του Καλογεροπούλειου, η καθημερινή συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής (live electronics) στην οποία θα συμμετέχουν τόσο καταξιωμένοι όσο και νεότεροι συνθέτες, δίνουν και αυτές ποικίλες και σπάνιες στην ολότητά τους δυνατότητες σε φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής να αυξήσουν τις γνώσεις τους.
Στον χώρο του Ωδείου Αθηνών θα λειτουργήσει έκθεση με υλικό από το Αρχείο του ΚΣΥΜΕ η οποία θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, παρτιτούρες έργων σύγχρονης μουσικής, εκδόσεις, προγράμματα κ.λπ.

Ευελπιστούμε με την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων να συμβάλουμε για μια ακόμη φορά στην προώθηση και προβολή της πρωτοποριακής ελληνικής μουσικής και ειδικότερα της μουσικής των νεότερων δημιουργών συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνικής πρωτοπορίας όπως την γνωρίσαμε ήδη από την δεκαετία του 1960 τότε μέσω του ΕΣΣΥΜ και μετέπειτα με το ΚΣΥΜΕ. Μια παράδοση 60 χρόνων η οποία έχει αποδώσει μια πληθώρα έργων αξιόλογων από πολλούς δημιουργούς και έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμητικά και καλά ενημερωμένο κοινό.

Το Τριήμερο διοργανώνεται με χρηματοδότηση και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και ακολουθεί το συνοπτικό.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 9,10,11 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΜΠΤΗ  9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
6.00 μ.μ.  Έναρξη – Ομιλίες
6.30 μ.μ.  Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων συνθετών για φλάουτο και ηλεκτρονικά. Σολίστ Πέτρος Στεργιόπουλος.
8.00 μ.μ.  Συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής των σπουδαστών της τάξης ηλεκτροακουστικής μουσικής του ΚΣΥΜΕ.
Παράλληλη μετάδοση εκδήλωσης από τους σπουδαστές του Καλογεροπούλειου Ωδείου (Κόρινθος).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
5.30 μ.μ.  Συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής - Κώστας Μαντζώρος.
6.30 μ.μ.  Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων συνθετών για κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Σολίστ Θανάσης Ζαχαρόπουλος.
7.30 μ.μ.  Συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής - Στέλιος Γιαννουλάκης.
8.30 μ.μ.  Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων συνθετών για κιθάρα. Σολίστ Εύα Φάμπα.
Παράλληλη μετάδοση εκδήλωσης από τους σπουδαστές του Ωδείου της  Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών.

ΣΑΒΒΑΤΟ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
6.00 μ.μ.  Συναυλία σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών με έργα νέων συνθετών - σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών.
7.30 μ.μ.  Συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής με έργα από το αρχείο του ΚΣΥΜΕ.
8.15 μ.μ.  Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων συνθετών για βιολί και ηλεκτρονικά. Σολίστ Τάνια Σικελιανού.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates