Διενέργεια και υποβολή self test (από Δευτέρα 31.05.2021)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαδικασία για τη διενέργεια και υποβολή self test

 

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 31/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self-test την εβδομάδα και στη συνέχεια να καταχωρούν το αποτέλεσμα στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ". Άρα υποχρέωση έχουν και οι Δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται στο ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Η καταχώρηση στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" είναι υποχρεωτική, διότι έτσι φαίνεται αν οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει το self-test. Η μη διενέργεια self-test και η μη καταχώρησή του στο "ΕΡΓΑΝΗ", επιφέρει πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση αλλά και για τον εργαζόμενο.

Η καταχώρηση του self-test στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" γίνεται με απλό τρόπο ακολουθώντας το σύνδεσμο https://self-testing.gov.gr

Η διενέργεια και καταχώρηση του self-test πρέπει να γίνει το πολύ 24 ώρες πριν από την παρουσίαση στο χώρο εργασίας και ισχύει για μία εβδομάδα.

Καταχώρηση στο σύστημα με ημερομηνία μεταγενέστερη της έναρξης εργασίας, δεν έχει ισχύ.

Επειδή μπορεί να ξεχαστούμε κάποια στιγμή, καλό θα είναι να το δηλώνουμε την Κυριακή το απόγευμα ώστε να ισχύει για όλη την εβδομάδα.

 

Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία.

Στη διεύθυνση https://self-testing.gov.gr βρίσκω την κατηγορία Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους και πατώ στο σύνδεσμο:

• Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους

Επιλέγω Είσοδος με TaxisNet και με τους κωδικούς μου (αφού πρώτα επιλέξω Εξουσιοδότηση) μπαίνω στο σύστημα όπου επιλέγω τη φόρμα: Υπεύθυνες Δηλώσεις Covid-19 Test.

Αν έχω κάνει και άλλες δηλώσεις θα τις δω, οπότε επιλέγω Νέα Δήλωση.

Συμπληρώνω τα στοιχεία που μου ζητά (ΑΜΚΑ, Τύπος τέστ, Ημερομηνία διενέργειας τέστ, Αποτέλεσμα τέστ) και στη θέση που αναφέρει: Εργοδότες στο πεδίο: Διάθεση περιεχομένου δήλωσης, συμπληρώνω Ναι (δίπλα στον εργοδότη με την επωνυμία ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ώστε να ενημερώσω τον εργοδότη για τα αποτελέσματα του τέστ (σε περίπτωση που δεν φαίνεται ο εργοδότης στο σύστημα συμπληρώστε το ΑΦΜ 099233515 και στην επωνυμία ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ).

Επιλέγω υποβολή και εκτυπώνω το αποτέλεσμα ή το αποθηκεύω στο κινητό μου σε μορφή αρχείου pdf, ώστε να μπορώ να δείξω το αποτέλεσμα σε πιθανό έλεγχο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates