Διενέργεια και υποβολή self test

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαδικασία για τη διενέργεια και υποβολή self test

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.

Διευκρινίζεται ότι στη διάρκεια της εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self-test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”.

Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία την Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα, αλλά οπωσδήποτε εντός της εβδομάδας.

Όμως, από την ερχόμενη εβδομάδα 31/05/2021 έως 06/06/2021 θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test το πολύ 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν “Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο”.

Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

---------------------------------------

Aκολουθείστε την παρακάτω διαδικασία, για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test.

Στη διεύθυνση https://self-testing.gov.gr βρίσκω την κατηγορία Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους και πατώ στο σύνδεσμο:

• Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους

Επιλέγω Είσοδος με TaxisNet και με τους κωδικούς μου (αφού πρώτα επιλέξω Εξουσιοδότηση) μπαίνω στο σύστημα όπου επιλέγω τη φόρμα Υπεύθυνες Δηλώσεις Covid-19 Test.

Συμπληρώνω τα στοιχεία που μου ζητά (ΑΜΚΑ, Τύπος τέστ, Ημερομηνία διενέργειας τέστ, Αποτέλεσμα τέστ) και στη θέση που αναφέρει Εργοδότες στο πεδίο: Διάθεση περιεχομένου δήλωσης, συμπληρώνω Ναι ώστε να ενημερώσω τον εργοδότη για τα αποτελέσματα του τέστ.

Επιλέγω υποβολή και εκτυπώνω το αποτέλεσμα ή το αποθηκεύω στο κινητό μου σε μορφή αρχείου pdf, ώστε να μπορώ να δείξω το αποτέλεσμα σε πιθανό έλεγχο.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates